Pastele cu legume și creveți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. veți descoperi secretele unei preparări perfecte a pastelor, modalități creative de a alege și combina legumele și cum să obțineți un echilibru perfect între textura cremoasă a pastelor și prospețimea creveților. Fiecare pas al acestei călătorii culinare va fi detaliat pentru a vă oferi instrumentele necesare pentru a recrea acest festin mediteranean în propria bucătărie.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu legume și creveți . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu legume și creveți, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu legume și creveți
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu legume și creveți, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Paste cu legume și creveți
- 1,7 litri de apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare (după gust)
- 300 de grame de paste de tip Fettuccine
- 100 de grame de unt (la temperatura camerei)
- 400 de grame de creveți
- 3 căței de usturoi
- 300 de grame de roșii cherry
- 300 de grame de frunze de spanac proaspete
- o conservă de ton
- piper negru măcinat (după gust)
- câțiva fulgi de chili
- o lămâie
- 70 de grame de praf de parmezan
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Spaghete cu creveți. O sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale!
Citește și: Rețetă de Paste cu chifteluțe marinate. Numai bune de luat la pachet!
Mod de preparare - Paste cu legume și creveți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 1,7 litri de apă, o lingură de ulei de măsline, sare (după gust), dar și 300 de grame de paste de tip Fettuccine, ingrediente pe care le vom
amesteca cu ajutorul unei linguri. Îndepărtăm oala de pe foc, în momentul în care pastele s-au fiert al dente sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.Pasul 2. În continuare, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga 50 de grame de unt (la temperatura camerei). Așteptăm să se topească, iar imediat apoi, vom adăuga în tigaie și 400 de grame de creveți, pe care îi vom condimenta cu sare (după gust).
Pasul 3. Într-o oală de dimensiuni mai mari, vom adăuga o lingură de ulei de măsline, 50 de grame de unt (la temperatura camerei), iar în momentul în care s-a topit complet, vom adăuga și 3 căței de usturoi tocați mărunt.
Pasul 4. A venit timpul ca în aceeași oală să adăugăm și creveții gătiți anterior. Îi mai amestecăm puțin cu o lingură de lemn, cât să se combine cu restul ingredientelor. Imediat apoi, adăugăm și pastele fierte, în aceeași oală, adăugăm și puțină zeamă de lămâie, 70 de grame de praf de parmezan și amestecăm. Mai lăsăm puțin pe foc, apoi îndepărtăm oala.
Pasul 5. Transferăm preparatul în farfurii, iar rețeta este gata!
Pastele cu legume și creveți sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!