Descoperă deliciile pastelor cu legume și creveți. O călătorie culinară plină de arome și savoare!

reteta de paste cu legume si creveti
Rețetă de Paste cu legume și creveți

Pastele cu legume și creveți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. veți descoperi secretele unei preparări perfecte a pastelor, modalități creative de a alege și combina legumele și cum să obțineți un echilibru perfect între textura cremoasă a pastelor și prospețimea creveților. Fiecare pas al acestei călătorii culinare va fi detaliat pentru a vă oferi instrumentele necesare pentru a recrea acest festin mediteranean în propria bucătărie.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  paste cu legume și creveți În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu legume și creveți, preparate exact pe gustul vostru.   

Rețetă de Paste cu legume și creveți

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  paste cu legume și creveți, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Paste cu legume și creveți

  • 1,7 litri de apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • 300 de grame de paste de tip Fettuccine
  • 100 de grame de unt (la temperatura camerei)
  • 400 de grame de creveți
  • 3 căței de usturoi
  • 300 de grame de roșii cherry
  • 300 de grame de frunze de spanac proaspete
  • o conservă de ton
  • piper negru măcinat (după gust)
  • câțiva fulgi de chili
  • o lămâie
  • 70 de grame de praf de parmezan

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Spaghete cu creveți. O sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale!

cea mai simpla reteta de paste cu creveti
Rețetă de Paste cu legume și creveți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Paste cu chifteluțe marinate. Numai bune de luat la pachet!

Mod de preparare - Paste cu legume și creveți

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 1,7 litri de apă, o lingură de ulei de măsline, sare (după gust), dar și 300 de grame de paste de tip Fettuccine, ingrediente pe care le vom

amesteca cu ajutorul unei linguri. Îndepărtăm oala de pe foc, în momentul în care pastele s-au fiert al dente sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2.  În continuare, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga 50 de grame de unt (la temperatura camerei). Așteptăm să se topească, iar imediat apoi, vom adăuga în tigaie și 400 de grame de creveți, pe care îi vom condimenta cu sare (după gust).

Atenție însă! Nu trebuie să uităm să și întoarcem creveții, pentru a se găti uniform pe ambele părți. Când sunt gătiți, se îndepărtează tigaia de pe foc.

Pasul 3.  Într-o oală de dimensiuni mai mari, vom adăuga o lingură de ulei de măsline, 50 de grame de unt (la temperatura camerei), iar în momentul în care s-a topit complet, vom adăuga și 3 căței de usturoi tocați mărunt.

În continuare, vom adăuga în oală și 300 de grame de roșii cherry tăiate în jumătăți. Amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn și lăsăm pe foc, pentru ca roșiile să se mai lase. Ulterior, vom adăuga și 300 de grame de frunze de spanac proaspete, pe care le vom amesteca cu restul ingredientelor din oala noastră, alături de o conservă de ton. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat (după gust) și câțiva fulgi de chili. Amestecăm și gătim pentru ca
toate ingredientele să se gătească corespunzător.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

paste cu legume si creveti
Rețetă de Paste cu legume și creveți[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  A venit timpul ca în aceeași oală să adăugăm și creveții gătiți anterior. Îi mai amestecăm puțin cu o lingură de lemn, cât să se combine cu restul ingredientelor. Imediat apoi, adăugăm și pastele fierte, în aceeași oală, adăugăm și puțină zeamă de lămâie, 70 de grame de praf de parmezan și amestecăm. Mai lăsăm puțin pe foc, apoi îndepărtăm oala.

Pasul 5.  Transferăm preparatul în farfurii, iar rețeta este gata!

Pastele cu legume și creveți  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de paste cu creveti
Rețetă de Paste cu legume și creveți[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de Curry cu pui și ceapă, preparat de origine asiatică

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies