Află care sunt fructele și legumele de toamnă pe care le poți introduce în dieta ta pentru a avea o siluetă perfectă.
Odată cu toamna, fructele și
Fructe și legume de toamnă pe care să le introduci în dieta ta
MERE – Verzi sau roșii, merele sunt cele mai căutate fructe la început de toamnă, fiind extrem de gustoase atât crude, cât și coapte la cuptor, înlocuind cu succes un desert bogat în calorii.
Puteți consuma fără nicio reținere și coaja, întrucât este extrem de bogată în flavonoide, substanțele care contribuie la sănătatea inimii.
Alte beneficii:
-merele conțin antioxidanți
-un măr conține 4 grame de fibre dietetice
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are
PĂSTÂRNAC – cu o aromă ușor dulceagă, păstârnacul poate fi folosit în numeroase rețete, ca de exemplu: mâncare de orez, supe, sosuri sau piure.
Beneficii pentru sănătate:
- păstârnacul are în conținut potasiu
- este o sursă importantă de fibre
PERE – aceste fructe sunt adevăratele vedete ale toamnei, datorită gustului dulce și aromei deosebite.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Beneficii pentru sanatate:
- perele conțin vitamina C și cupru
- o pară conține 4 grame de fibre
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai
CONOPIDA – este delicioasă și versatilă, putând fi ingredient în supă, transformată în piure sau gătită la abur.
Beneficii pentru sănătate:
- compușii din conținutul conopidei ajută la prevenirea cancerului
- fitonutrienții reduc nivelul de colesterol
- conopida conține vitamina C
DOVLEAC – gustul deosebit, ușor dulceag și textura deosebită au transformat dovleacul în ingredientul ideal pentru prăjituri, plăcinte sau chiar budincă
Beneficii pentru sănătate:
- dovleacul este o sursă importantă de potasiu și fibre
- conține vitamina B
Citeste si: //DESCOPERĂ// Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu
CARTOFI DULCI – sunt mult mai bogați în nutrienți decât omologii lor albi, fiind extrem de gustoși copți la cuptor. Gătiți astfel, vor pierde mai puține vitamine decât dacă au fost fierți.
Beneficii pentru sănătate:
- cartofii dulci conțin vitamina A
- sunt extrem de bogați în fier
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
Cura de toamnă
Toamna este anotimpul perfect pentru o cură de detoxifiere, prin care ne putem imuniza organismul. Fructele și legumele, vedetele sezonului, ne vor ajuta să formăm un meniu gustos și sănătos și astfel, vom putea să eliminăm toxinele acumulate.
Aceste diete se aplică numai în cazul persoanelor care nu au contraindicații medicale pentru fructele incluse.
Model de meniu pentru primele 3 zile de cură de toamnă
- Când te trezești: bea un pahar de suc deafine, struguri, prune sau mere. Fructele nu trebuie amestecate. Sucul se prepară la storcător, dintr-un singur soi de fruct.
- Mic dejun: 250 de grame de fructe proaspete. Trebuie ales același fruct din care ați preparat sucul.
- Gustare: preparați un suc dintr-un alt fruct.
Sucul trebuie băut cu înghițituri mici și mestecat, ca și cum ar fi un aliment, pentru a rămâne cât mai mult timp în contact cu papilele gustative.
- Pranz: 150 de grame de legume crude: sfecla, napi, patrunjel, morcov, ridichi de toamna, gulii, varza, telina+ 300 de grame de legume fierte sau coapte: cartofi, conopida, spanac, broccoli, fasole verde, mazare
- Gustare: un pahar de suc, după preferințe.
- Cina: 150 de grame de legume crude+ 300 de grame de legume coapte sau fierte.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Cum să îți faci ceai de cimbru pentru slăbit
Lista fructelor care pot fi consumate într-o dietă
- Mere- la 100g au 46 de cal si 12 g de carbohidrati; • Afine- la 100g au 33 de cal si 8,3g de carbohidrati; • Prune- la 100g au 45 de cal si 11,7 g de carbohidrati; • Grapefruit- la 100g are 36 cal si 9,8 g de carbohidrati; • Kiwi- la 100g are 56 de cal si 13.9g de carbohidrati; • Capsuni- la 100g au 28 de cal si 7,2 g de carbohidrati; • Coacaze- la 100g au 35 de cal si 14.9 g de carbohidrati;
- Aronia- la 100g are 47 de cal si 6g de carbohidrati; • Zmeura- la 100g are 29 de cal si 12g de carbohidrati; • Pere- la 100g au 52 de cal si 14g de carbohidrati; • Gutui- la 100g au 40 de cal si 7.9g de carbohidrati; • Lamaia- la 100g are 36 de cal si 9.5g de carbohidrati; • Mure- la 100g au 45 de cal si 11g de carbohidrati; • Nectarine- 100g au 46 de cal si 11,9g de carbohidrati; • Piersici- la 100g au 44 cal si 11,8g de carbohidrati; • Papaya- la 100g, are 42 de cal si 11g de carbohidrati, denumita si „fructul ingerilor” este bogata in vitamina C, magneziu, potasiu, fieru, calciu si betacaroten.
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| dieta cu hrișcă și kefir. Topește 10 kg în 10 zile
Fructele consumate în exces îngrașă
„Nu suntem proiectaţi să mâncăm în fiecare zi fructe. Nu duce ficatul. Dacă ne gândim la modul în care suntem construiţi de natură, în paleolitic de exemplu, mâncam carne. Multă. Şi de unde ne luam carbohidraţii? Din fructoză. De unde? Din fructe. Sunt cea mai bună cale de îngrăşare. E o sursă de glucide din care se face grăsime. Fructoza depinde de metabolizarea hepatică. Degeaba se plimbă sângele cu fructoza în el, nicio celulă nu o arde. Doar ficatul o metabolizează,
transformând-o în grăsime. Pe când, dacă sângele se plimbă cu moleculele de glucoză, fiecare celulă o foloseşte!”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.
Fructe sau legume? Ce alegem dacă ne dorim să slăbim?
„Și legumele au(vitamine), şi sunt mai bune, pentru că nu au fructoză. Fructoza este indicată diabeticilor, este adevărat, pentru că ea nu ridică nivelul glicemiei. Dar celor care nu au diabet, neridicând nivelul glicemiei, nici nu apare saţietatea. Şi ne putem trezi că mâncăm şi un kilogram de fructe fără să ne săturăm şi fără să avem nici un sentiment de vinovăţie. Dar fructele îngraşă! Pe acelaşi principiu, alcoolul îngraşă. Fructoza îngraşă! Ce mai înţelegem de aici? Că fructele sunt un desert. Ele nu sunt necesare organismului nostru. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume!”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic.