Ce origine are prăjitura Pavlova, cum se pregătește pas cu pas și la ce temperatură se coace Pavlova pentru a ieși crocantă.
Pavlova este una dintre cele mai delicioase prăjituri din lume, iar cine a gustat-o până acum poate confirma acest lucru.
Origine prăjitură Pavlova
Deși multe persoane se gândesc la faptul că prăjitura Pavlova ar fi de origine rusească, ei bine, această prăjitură delicioasă a fost creată în cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova, în timpul turneului acesteia din Australia și Noua Zeelandă.
Cu bază crocantă la exterior și moale în interior, prăjitura Pavlova are câteva secrete pentru a ieși perfectă.
În cazul în care știi că ai un cuptor care arde de obicei sau coace mult prea tare prăjiturile, atunci folosește o lingură de lemn la ușa cuptorului pentru a o ține ușor întredeschisă.
Ingrediente prăjitură Pavlova pentru 8- 10 porții
150 de grame de albușuri, aproximativ 4 albușuri de la ouă mari
250 de grame de zahăr tos
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
un praf de sare
o linguriță oțet
o linguriță extract de vanilie
2 linguri de amidon
cremă pentru ornat
fructe proaspete.
Se încinge cuptorul la 130 de grade Celsius și se tapetează tava mare a aragazului cu hârtie de copt.
Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare
Albușurile bine separate de gălbenușuri se așază în vasul mixerului și se atașează accesoriul potrivit pentru bezea. Este foarte important ca să nu existe nicio urmă de gălbenuș în albușuri, altfel nu se vor bate așa cum trebuie.
În plus, albușurile trebuie cântărite înainte de a fi puse la bătut. Acestea se bat cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă la viteză mare timp de 10- 12 minute până când se obține o bezea tare și lucioasă, iar zahărul nu se mai simte deloc și compoziția nu cade din vas atunci când se întoarce.
Dacă nu aveți un mixer cu vas, se poate folosi și un mixer de mână, iar procedura este aceeași.
Citeste si: Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas
La ce temperatură se coace Pavlova și cât timp
Următorul pas este coacerea prăjiturii Pavlova. Se coace timp de 15 minute la 130 de grade, apoi se scade temperatura la 90 de grade Celsius și se coace timp de 2.5- 3 ore sau până când se observă o crustă crocantă. Se lasă să se răcească foarte bine înainte de a se muta cu mare atenție pe un platou și se decorează cu cremă și fructe, potrivit teoskitchen.ro.
O cremă delicioasă pentru Pavlova este crema cu mascarpone. Aveți nevoie de: 400 de grame de mascarpone, 300 de ml de smântână pentru frișcă, 150 de grame de zahăr pudră și 1 linguriță de extract de vanilie. Aceste ingrediente se pun în bolul mixerului și se mixează timp de câteva minute, până se obține o cremă densă.
Pentru sosul de fructe, puteți alege fructe de pădure. Aveți nevoie de 150 de grame de zahăr, 2 lingurițe de amidon și 400 de grame de fructe de pădure.
Se pun într-o cratiță fructele de pădure, zahărul și o ceașcă mică de apă și se fierb până se obține o dulceață cu o consistență lichidă. Se dizolvă amidonul în puţină apă şi se toarnă peste fructe. Se amestecă până se îngroaşă.
Asamblare
Toate straturile trebuie să fie reci, foile, crema și sosul și se asamblează cu 2- 4 ore înainte de servire, nu mai mult. Pe un platou se așacă o foaie de bezea, 1/3 din cremă și sos de fructe, apoi se alternează straturile. Deasupra se pun crema, sosul de fructe şi fructe proaspete.