Părinții acordă foarte mare ceremoniei de creștinare a copilului lor și planifică acest eveniment de la A la Z. Iată ce trebuie să conțină lista de cumpărături pentru botez!
Momentul în care copilul tău va fi creștinat trebuie să fie unul dintre cele mai memorabile evenimente din viața. Părinții sunt cei care au onoarea de a le oferi celor prezenți, o ceremonie de neuitat. Planifică totul pas cu pas!
Lista de cumpărături pentru botez este foarte importantă și trebuie organizată în detaliu. Dacă te pregătești de creștinarea unui copil, iată ce trebuie sa cumperi pentru evenimentul cel mare.
Ce trebuie să conțină listă de cumpărături pentru botez
Citeste si: CITEȘTE: Când se fac botezuri 2022. Care sunt datele în care îți creștina copilul
Lista de cumpărături pentru botez este complexă și trebuie planificată din timp. Aceasta folosește atât părinților, cât și nașilor să pregătească tot ce este nevoie pentru cel mai frumos eveniment din viața lor.
Trebuie să ții cont de toate elementele... de la cele mai mărunte la cele mai importante. Fii atent să nu omiți vreun amănunt! Mai mult, este important să-ți completezi lista de cumpărături pentru botez, încă din momentul stabilirii zilei și a locului în care se va desfășura evenimentul.
În primul rând, cei care stabilesc data botezului sunt părinții. Aceștia trebuie să aibă în vedere sărbătorile religioase. Sfatul duhovnicului este si el unul important. Dacă îți dorești ca localul sau biserica să fie decorate cu diverse aranjamente florale, poți contacta o firmă specializată în acest domeniu.
Citeste si: CITEȘTE: Ce se pune pe tava de tăiere a moțului
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Meniul și tortul sunt printre cele mai importante aspecte și trebuie alese cu mare atenție. De asemenea, alege invitațiile și mărturiile care se vor oferi la petrecerea de după botez. Muzica este încă un aspect foarte important, care menține atmosfera petrecerii, așa că trebuie să alegi cu mare grijă o rezervare pentru orchestră, DJ, ursitoare sau cântăreți. Acestia vor oferi un moment deosebit oaspeților.
Pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei familii, tine cont de toate detaliile.
Părinții spirituali sunt ceai mai importanți invitați ai acestei zile și ar trebui să alegi un cadou deosebit pentru aceștia, în semn de respect și de mulțumire. Ai grijă ca bebelușului să îi pregătești un set complet de hăinuțe deosebite.
Ce trebuie să conțină lista pentru botez a nașilor
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce se pune în apa de mir a bebelușului
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce trebuie să facă moașa când se naște copilul
Părinții spirituali, mai exact, nașii copilului trebuie să-și pregătească și ei lista pentru botez. În comparație cu lista anterioară, aceasta este mult scurtă, dar este simbolică și respectă tradiția creștin ortodoxă.
Aceștia trebuie să fie pregătiți cu un trusou complet și cu o ținută deosebită, din materiale de bună calitate. Costumașul bebelușului trebuie să fie deosebit și să iasă în evidență prin bun gust.
De asemenea, va fi nevoie de un set de scutece, body, ciorăpei, pantalonași, cămașă și pulover sau un sacou pentru băiețel, jupon și rochiță pentru fată. Un obiect deosebit de special, pe care nașii trebuie să-l ofere copilului ar fi o bijuterie din aur. Aceasta simbolzează noroc și prosperitate.
Ce trebuie listă de cumpărturi pentru prima băiță de după botez
Citeste si: DESCOPERĂ: Cele mai frumoase nume de fete în 2022
Citeste si: DESCOPERĂ: Cele mai frumoase nume de băieți în 2022
După ceremonia de creștinare, bebelușul are parte, a doua zi, de prima băiță ca proaspăt creștin. Această ceremonie se mai numește scoaterea din mir, iar nașa este cea care trebuie să-i facă băiță pruncului, alături de mamă. La această băiță trebuie să participe exclusiv femeile.
Prin acest ritual, nașii își arată iubirea și afecțiunea față de copilul lor spiritual, iar aceștia trebuie să pregătească câteva obiecte esențiale, conform datinei. În primul rând, părinții spirituali trebuie să-i ofere finului lor un set complet de hăinuțe, prosop, păturică, șamon, ulei de baie, cremă sau pudră de baie.
În cădiță trebuie să pună elemente simbolice care țin de tradiția arhaică, cum ar fi: sticluța cu mir de la biserică, lumânarea de la botez și fașa, petale de trandafir, uleiuri frumos mirositoare, un ban de aur sau de argint, un fulg (să fie bebelușul ușor ca fulgul), un strop de miere/zahăr, orez/grâu, o verighetă sfințită, mir de la biserică, bănuți dezinfectați cu alcool sanitar, lapte dulce, busuioc, apă sfințită sau sare.