Descopera lucrurile de care trebuie sa tii cont cand consumi zahar!

Descopera lucrurile de care trebuie sa tii cont cand consumi zahar!
Descopera lucrurile de care trebuie sa tii cont cand consumi zahar!

Zaharul este folosit in multe preparate, insa consumat in exces poate avea multe efecte negative asupra corpului tau. Iata la ce sa fii atenta!

Cand consumi zahar, organismul are doua optiuni: fie sa-l transforme in energie, fie sa-l stocheze in celule de grasime. Daca iti iei portia de zahar de dimineata, ai un risc mai mic de a te ingrasa, fiindca organismul il foloseste la producerea de energie. Altfel, cand pancreasul detecteaza o cantitate mare de zahar, secreta hormonul numit insulina care incearca sa regleze nivelul zaharului in sange.

In cazul in care ii dai corpului prea mult zahar, ai un risc mai mare de a suferi de diabet de tip 2, pentru ca pancreasul este fortat

sa produca si mai multa insulina, ducand la aparitia dereglarilor metabolice.

Cat zahar poti consuma zilnic?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Potrivit Asociatiei Americane de Inima, cantitatea maxima de zahar pentru barbati este de 37.5 grame, echivalentul a 9 lingurite (150 calorii pe zi), iar femeile pot consuma doar 25 grame sau 6 lingurite de zahar pe zi (100 calorii).

Ce alimente contin cantitati mari de zahar

-    Painea alba
-    Pastele
-    Produsele de patisserie
-    Dulciurile
-    Dresingurile pentru salate
-    Bauturi din comert

Ce alternative ai cand ti-e pofta de ceva dulce

Daca simti nevoia sa consumi zahar, cel mai bine este sa optezi pentru fructe, fiindca ele contin fructoza, un zahar natural, mai putin nociv pentru organism.

Totusi, incearca sa le consumi in prima parte a zilei pentru a evita transformarea fructozei in depozite de grasimi. De asemenea, poti opta pentru iaurturi semidegresate sau degresate, in care sa adaugi cateva fructe proaspete.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Dorna Candrenilor, o oază de sănătate și frumusețe

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies