DESCOPERĂ: Măști pentru păr vopsit pe care le poți face în casă

Masca pentru par deteriorat facuta in casa
Masca pentru par deteriorat facuta in casa cu ingrediente simple

Iată mai jos idei de măști pentru păr vosit pe care le poți face în casă și care costă foarte puțin.

Vopsirea părului presupune o îngrijire suplimentară a culorii și a firului de păr. În urma folosirii unei vopsele de păr, acesta tinde să devină uscat și fără strălucire, așa că este nevoie de măști pentru păr vopsit făcute în casă.

Bineînțeles, există pe piață numeroase măști pe care le poți aplica la fiecare spălare, însă măștile pentru păr vopsit făcute în casă se pot dovedi mult mai bune în cazul în care îți dorești ingrediente naturale.

Beneficiile unei măști de păr pentru părul vopsit

Alese corect, măștile pentru păr sunt aliații unei podoabe sănătoase, strălucitoare și plin de viață. În cazul în care nu ești o clientă fidelă a saloanelor de înfrumusețare unde se folosesc măști profesionale, poți apela la măști pentru păr vopsit făcute în casă.

Cea mai bună mască de păr acasă
Cea mai bună mască de păr acasă, cum se pregătește[Sursa foto: PixaBay]

Un șampon și un balsam de păr nu sunt suficinete pentru a avea un păr sănătos de la rădăcină până la vârfuri, așa că este nevoie și de măști pentru păr.

Dacă ai părul fin sau uscat, asigură-te că masca aleasă îți oferă hidratarea potrivită. Acest produs nu doar că va hrăni părul de la rădăcină până la vârf, dar îi va oferi și volumul dorit. Aplică masca într-un strat generos de la mijlocul firului de păr spre vârfuri și clătește-l apoi după câteva minute.

Masti pentru par vopsit facute in casa
Masti pentru par vopsit facute in casa, la ce ajuta[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: 6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă

În cazul în care părul este deteriorat, specialiștii recomandă un plus de hidratare. Începe ritualul de îngrijire cu un șampon pentru păr degradat, apoi continuă cu o mască, pe bază de keratină. Întinde masca de la mijlocul firului de păr spre vârfuri, lasă cel 10 minute să acționeze apoi clătește cu apă călduță.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Idei de măști pentru păr vopsit făcute în casă

Iată mai jos câteva idei de măști pentru păr vopsit făcute în casă:

Masca de păr cu avocado și ulei de migdale

Pulpa de avocado ajută la înmuierea, hidratarea și hrănirea firelor de păr uscate sau degradate. În plus, ajută și la repararea firelor despicate, ajutând și la hrănirea pielii capului.

De asemenea, avocado ajută prin intermediul grăsimilor să mențină mai mult culoarea mai mult timp, dar și să prevină apariția de fire albe.

Masca de par
Masca de par facuta in casa[Sursa foto: PixaBay]

Uleiul de migdale ajută la hidratarea părului datorită vitaminelor D și E. În plus, ajută la creșterea părului și se poate observa încă de la primele aplicări diferența.

În funcție de cât de lung ai părul, folosește un avocado bine copt în care adaugi o lingură de ulei de migdale și amestecă bine.

Aplică pe toată suprafața părului ud, lasă cel puțin 15 minute și apoi clătește părul și spală-l cu șampon și cu balsam.

Masca de păr cu banane și lapte

Banana ajută și la tratarea mătreții pe lângă hidratare. Laptele, pe de altă parte, oferă strălucire de lungă durată și hidratare. Ai nevoie pentru această mască de:

1 – 2 banane coapte

1-2 linguri de lapte. Se pasează foarte bine bananele într-un castron, apoi se adaugă laptele și se amestecă până se obține o pastă cremoasă. Se aplică masca de la rădăcină spre vârfuri și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Se spală părul apoi cu apă și cu șampon și se coafează ca de obicei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: 3 Măști de par cu ou

Mască de păr cu ulei de măsline și miere

Amestecul de miere și ulei de măsline are rolul de a hidrata intens părul, lucru de care are nevoie părul vopsit. Cu un efect antiinflamator și antioxidant, masca cu miere și ulei de măsline hidraretază părul și reduce vârfurile despicate.

Folosește trei linguri de ulei de măsline cu o lingură de miere, amestecă-le bine până se obține o pastă fină. Mai adaugă ulei de măsline dacă este prea lipicioasă. Aplică masca pe părul uscat și lasă să acționeze timp de o oră, apoi clătește-te și spală-te pe păr ca de obicei. Se folosește masca de două ori pe săptămână dacă ai părul uscat sau o dată pe săptămână dacă ai părul gras.

 

Masca de păr cu iaurt

Iaurtul ajută la înmuierea părului și la hidratarea lui, precum și la redarea strălucirii și a volumului. Masca de păr cu iaurt este la îndemâna tuturor. Se folosește un iaurt mai gras pentru această mască. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe păr uscat cu ajutorul unei perii și să îl lași să acționeze timp de o oră. După aceea, părul se spală ca de obicei. 


Masca de păr cu zahăr brun și ulei de cocos

Zahărul exfoliază scalpul și te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii, ajutând la hidratarea părului. Uleiul de coocs restaurează umiditatea și face părul moale și strălucitor.

Amestecp 2-3 linguri de ulei de nucă de cocos cu 2-3 linguri de zahăr brun, până obții o pastă moale. Aplică pe păr de sus în jos și acoperă-l cu o pungă sau o mască de duș, lasă să acționeze timp de 15-20 de minute și clătește



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum îți poti face scrub facial acasă. 5 rețete pe care le poți folosi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies