Mușețelul sau, în denumirea sa de specialitate, matricaria recutita (clasificare botanică), este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare
Mușețelul este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare și folosită în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Mușețelul este cel mai bine recunoscut în principal pentru aportul și beneficiile pe care acesta le aduce în problemele stomacale, dar aria sa de acțiune se extinde și la nivelul altor afecțiuni.
Mușețelul se prepară cel mai bine sub formă de ceai, realizat din florile plantei care au o culoare galben-aurie și o aromă tare plăcută.
Este un produs de curățare natural
Ceaiul de mușețel poate fi folosit cu succes pentru spălarea tenului, întrucât are proprietăți de curățare, antioxidante și de vindecare. În plus, ceaiul de mușețel este și un bun agent hidratant și este considerat a fi un remediu eficient în rutina de îngrijire a pielii.
Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare
Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare atunci când vorbim despre răni minore.
Aplicat asupra rănilor, acesta are efect de dezinfectare. Această utilizare își are originie încă din antichitate, fiind utilizat cu succes de popoarele de egipteni, precum și de popoarele de greci. Raționamentul pentru spălarea rănilor cu ceai de mușețel este că ajută la vindecarea rănilor mai rapid.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ceaiul de mușețel îmbogățește culoarea părului
S-a descoperit de foarte mult timp că spălarea parului blond cu ceai de mușețel are proprietatea de a potența culoarea acestuia. Trebuie însă realizat procedeul o perioadă mai lungă de timp, astfel încât efectele acestuia să devină vizibile.
Ceaiul de mușețel calmează spasmele
S-a demonstrat că mușețelul are proprietăți puternice antiinflamatoare și antispasmodice, fiind foarte eficient în tratarea crampelor la stomac, cât și în tratarea crampelor intestinale.
"Ceaiul de mușețel, un remediu vechi de când lumea. Toate bunicile apelau la ceaiul de mușețel într-un mod firesc și spontan în caz de răceală, indigestie, insomnie sau orice alt rău, cât de mic. Nu era casă din care să lipsească punga cu inflorescențe de mușețel, strănse de cu vară și uscate apoi pe hârtie de ziar.
Nu cerea nimeni dovezile științifice care să confirme beneficiile mușețelului, îți beai în linişte ceaiul aromat, îndulcit cu un pic de miere, și deja te simțeai mai bine. Am uitat sau am pierdut din vedere lucrurile simple, care ne fac bine garantat. Iar o cană de ceai cald într-o seară de iarnă este un exemplu clar că fericirea vine din lucrurile mici.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.
Citeste si: Beneficiile musetelului pentru sanatate. Vei fi uimita!
Citeste si: Galbenele și proprietățile lor. Vei fi uimita