DESCOPERĂ: Muşeţelul şi beneficiile sale pentru sănătate

musetel beneficii
Musetelul si beneficiile sale pentru sanatate

Mușețelul sau, în denumirea sa de specialitate, matricaria recutita (clasificare botanică), este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare

Mușețelul este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare și folosită în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Mușețelul este cel mai bine recunoscut în principal pentru aportul și beneficiile pe care acesta le aduce în problemele stomacale, dar aria sa de acțiune se extinde și la nivelul altor afecțiuni. 

Ceaiul de musetel este bun pentru infectii
Musetelul si beneficiile sale pentru sanatate[Sursa foto: PixaBay]

Mușețelul se prepară cel mai bine sub formă de ceai, realizat din florile plantei care au o culoare galben-aurie și o aromă tare plăcută.

Ceaiul de mușețel poate ameliora numeroase probleme de sănătate, precum cele din sfera intestinala, dar și cele legate de anxietate, insomnii și multe altele. Desigur, înainte de a apela la un remediu naturist realizat din plante, este necesar a se cere sfatul unui medic specialist, deoarece remediile naturiste pot avea și contraindicații. Prezentăm în cele ce urmează o listă cu cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce mușețelul:

Este un produs de curățare natural

Ceaiul de mușețel poate fi folosit cu succes pentru spălarea tenului, întrucât are proprietăți de curățare, antioxidante și de vindecare. În plus, ceaiul de mușețel este și un bun agent hidratant și este considerat a fi un remediu eficient în rutina de îngrijire a pielii.

Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare

Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare atunci când vorbim despre răni minore.

Aplicat asupra rănilor, acesta are efect de dezinfectare. Această utilizare își are originie încă din antichitate, fiind utilizat cu succes de popoarele de egipteni, precum și de popoarele de greci. Raționamentul pentru spălarea rănilor cu ceai de mușețel este că ajută la vindecarea rănilor mai rapid.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Tratamente cu ceai de mușețel
Musetelul si beneficiile sale pentru sanatate[Sursa foto: PixaBay]

Ceaiul de mușețel îmbogățește culoarea părului

S-a descoperit de foarte mult timp că spălarea parului blond cu ceai de mușețel are proprietatea de a potența culoarea acestuia. Trebuie însă realizat procedeul o perioadă mai lungă de timp, astfel încât efectele acestuia să devină vizibile.  

Ceaiul de mușețel calmează spasmele

S-a demonstrat că mușețelul are proprietăți puternice antiinflamatoare și antispasmodice, fiind foarte eficient în tratarea crampelor la stomac, cât și în tratarea crampelor intestinale.

În plus, ceaiul de mușețel ameliorează senzația de balonare.

Curiozitati despre musetel
musetel beneficii[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

"Ceaiul de mușețel, un remediu vechi de când lumea. Toate bunicile apelau la ceaiul de mușețel într-un mod firesc și spontan în caz de răceală, indigestie, insomnie sau orice alt rău, cât de mic. Nu era casă din care să lipsească punga cu inflorescențe de mușețel, strănse de cu vară și uscate apoi pe hârtie de ziar.

Nu cerea nimeni dovezile științifice care să confirme beneficiile mușețelului, îți beai în linişte ceaiul aromat, îndulcit cu un pic de miere, și deja te simțeai mai bine.

Am uitat sau am pierdut din vedere lucrurile simple, care ne fac bine garantat. Iar o cană de ceai cald într-o seară de iarnă este un exemplu clar că fericirea vine din lucrurile mici.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Citeste si: Beneficiile musetelului pentru sanatate. Vei fi uimita!

Citeste si: Galbenele și proprietățile lor. Vei fi uimita



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies