Iată trei rețete pe bază de pește care se prepară rapid, fiind ideale pentru masa de Florii.
Cea mai simplă rețetă cu pește pentru masa de Florii: Macrou la cuptor
Ingrediente
500 g pește ,
zeama de la o lămâie,
sare,
piper,
chili,
30 g unt,
pătrunjel.
Mod de Preparare
Se unge peștele cu unt ca să adere condimentele. Se așază în tavă și se adaugă sarea, piperul și praful de chili, se stropește apoi peștele cu apă și zeamă de lămâie. Se bagă la cuptor la foc mediu timp de 50 de minute, după care se scoate și se taie rondele. La sfârșit se presară pătrunjel pe deasupra.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețetă sofisticată pentru masa de Florii: Somon la tigaie cu unt
Ingrediente
4 bucăți de somon,
2 linguri de unt
sare
piper
busuioc
usturoi
Mod de Preparare
Puneți în tigaia încinsă untul, apoi peștele, pe care, după aproximativ 5 minute, îl întoarceți pe cealaltă parte.
Presărați sare, piper și în grăsimea pe care a lăsata-o peștele căliți usturoiul pe care îl presărați apoi împreună cu busuiocul peste somon. Aceasta este o rețetă rapidă, foarte gustoasă și sănătoasă, recomandată în curele de slăbire.Citeste si: Două supe și ciorbe care se fac în mai puțin de o oră
Rețeta românească pentru masa de Florii: Borș de pește
Ingrediente
2 bucăți de crap cu cap, 2 cepe, 2 morcovi, 1 țelină mică, 1 lingură ulei, 2 l apă, sare, piper, o lingură de orez, 0,5 l borș și o legătură de leuștean
Citeste si: 3 tipuri de umpluturi pentru cornulețele fragede cu untură
Mod de preparare
Se pune oala cu apă la fiert, se adaugă uleiul si se pun legumele care, în prealabil, au fost date prin răzătoare. După jumătate de oră se adaugă orezul si borșul, care va împiedica sfărâmarea peștelui. Se adaugă peștele, se pune sare și piper după gust si se lasă pe foc până cândva da în clocot. La final se presară leuștenul tocat mărunt.
Acest preparat se poate consuma cu smântână.
Borșul de pește este un preparat tradițional, fiind extrem de iubit de români, în special în zilele cu dezlegare la pește.