DESCOPERĂ: Rețete pentru masa de Florii. Se mănâncă pește!

DESCOPERĂ: Rețete pentru masa de Florii. Se mănâncă pește!

Iată trei rețete pe bază de pește care se prepară rapid, fiind ideale pentru masa de Florii.

Cea mai simplă rețetă cu pește pentru masa de Florii: Macrou la cuptor

Ingrediente

500 g pește

zeama de la o lămâie,

sare,

piper,

chili, 

30 g unt,

pătrunjel.

Mod de Preparare

Se unge peștele cu unt ca să adere condimentele. Se așază în tavă și se adaugă sarea, piperul și praful de chili, se stropește apoi peștele cu apă și zeamă de lămâie.

Se bagă la cuptor la foc mediu timp de 50 de minute, după care se scoate și se taie rondele. La sfârșit se presară pătrunjel pe deasupra.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețetă sofisticată pentru masa de Florii: Somon la tigaie cu unt

Ingrediente

4 bucăți de somon,

2 linguri de unt

sare

piper

busuioc

usturoi

Mod de Preparare

Puneți în tigaia încinsă untul, apoi peștele, pe care, după aproximativ 5 minute, îl întoarceți pe cealaltă parte. Presărați sare, piper și în grăsimea pe care a lăsata-o peștele căliți usturoiul pe care îl presărați apoi împreună cu busuiocul peste somon.

Aceasta este o rețetă rapidă, foarte gustoasă și sănătoasă, recomandată în curele de slăbire.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Două supe și ciorbe care se fac în mai puțin de o oră

Rețeta românească pentru masa de Florii: Borș de pește   

Ingrediente

2 bucăți de crap cu cap, 2 cepe, 2 morcovi,  1 țelină mică,  1 lingură ulei, 2 l apă, sare, piper, o lingură de orez, 0,5 l borș și o legătură de leuștean

Citeste si: 3 tipuri de umpluturi pentru cornulețele fragede cu untură

Mod de preparare

Se pune oala cu apă la fiert, se adaugă uleiul si se pun legumele care, în prealabil, au fost date prin răzătoare.  După jumătate de oră se adaugă orezul si borșul, care va împiedica sfărâmarea peștelui. Se adaugă peștele, se pune sare și piper după gust si se lasă pe foc până cândva da în clocot. La final se presară leuștenul tocat mărunt.

[Sursa foto: PixaBay]

Acest preparat se poate consuma cu smântână.

Borșul de pește este un preparat tradițional, fiind extrem de iubit de români, în special în zilele cu dezlegare la pește.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină