DESCOPERĂ: Rețete pentru masa de Florii. Se mănâncă pește!

DESCOPERĂ: Rețete pentru masa de Florii. Se mănâncă pește!

Iată trei rețete pe bază de pește care se prepară rapid, fiind ideale pentru masa de Florii.

Cea mai simplă rețetă cu pește pentru masa de Florii: Macrou la cuptor

Ingrediente

500 g pește

zeama de la o lămâie,

sare,

piper,

chili, 

30 g unt,

pătrunjel.

Mod de Preparare

Se unge peștele cu unt ca să adere condimentele. Se așază în tavă și se adaugă sarea, piperul și praful de chili, se stropește apoi peștele cu apă și zeamă de lămâie.

Se bagă la cuptor la foc mediu timp de 50 de minute, după care se scoate și se taie rondele. La sfârșit se presară pătrunjel pe deasupra.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețetă sofisticată pentru masa de Florii: Somon la tigaie cu unt

Ingrediente

4 bucăți de somon,

2 linguri de unt

sare

piper

busuioc

usturoi

Mod de Preparare

Puneți în tigaia încinsă untul, apoi peștele, pe care, după aproximativ 5 minute, îl întoarceți pe cealaltă parte. Presărați sare, piper și în grăsimea pe care a lăsata-o peștele căliți usturoiul pe care îl presărați apoi împreună cu busuiocul peste somon.

Aceasta este o rețetă rapidă, foarte gustoasă și sănătoasă, recomandată în curele de slăbire.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Două supe și ciorbe care se fac în mai puțin de o oră

Rețeta românească pentru masa de Florii: Borș de pește   

Ingrediente

2 bucăți de crap cu cap, 2 cepe, 2 morcovi,  1 țelină mică,  1 lingură ulei, 2 l apă, sare, piper, o lingură de orez, 0,5 l borș și o legătură de leuștean

Citeste si: 3 tipuri de umpluturi pentru cornulețele fragede cu untură

Mod de preparare

Se pune oala cu apă la fiert, se adaugă uleiul si se pun legumele care, în prealabil, au fost date prin răzătoare.  După jumătate de oră se adaugă orezul si borșul, care va împiedica sfărâmarea peștelui. Se adaugă peștele, se pune sare și piper după gust si se lasă pe foc până cândva da în clocot. La final se presară leuștenul tocat mărunt.

[Sursa foto: PixaBay]

Acest preparat se poate consuma cu smântână.

Borșul de pește este un preparat tradițional, fiind extrem de iubit de români, în special în zilele cu dezlegare la pește.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte