Puiul Biryani reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui Biryani. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui Biryani, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui Biryani
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui Biryani, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pui Biryani
- 1 kilogram de copănele de pui superioare
- 5 linguri de ulei
- 5 cepe roșii
- 2 linguri de pastă de usturoi și ghimbir
- condiment special pentru biryani
- apă
- o cană de iaurt (la temperatura camerei)
- o cană de coriandru proaspăt
- o cană de mentă proaspătă
- 3 ardei iuți
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Salată rusească. Un amestec de arome, nemaintâlnit de bun!
Mod de preparare - Pui Biryani
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 1 kilogram de copănele de pui superioare, dar și de o oală de dimensiuni mai mari. Începem prin a turna 5 linguri de ulei, peste care vom adăuga 5 cepe roșii, de dimensiuni potrivite, pe care le-am tocat felii, în prealabil, în momentul în care uleiul nostru s-a încins.
Gătim cepele timp de aproximativ 15 minute, la foc mediu, până se călesc.Pasul 2. După acest interval de timp, vom adaugă și 2 linguri de pastă de usturoi și ghimbir. Continuăm să gătim, pentru aproximativ 5 minute, la foc mic, timp în care amestecăm continuu.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un condiment special pentru biryani, din comerț, din care vom adăuga 5 linguri.
Pasul 4. Imediat apoi, vom adaugă un strop de apă. Gătim pentru încă 5 minute, de această dată, la foc mediu. Tăiem felii și 4 roșii de dimensiuni potrivite, pe care le vom adăuga în oală.
Amestecăm cu lingură de lemn și gătim la foc mic, pentru alte 5 minute, însă continuăm până când roșiile încep să se gătească.Pasul 5. Atunci știm că este momentul să adăugăm și o cană de iaurt (la temperatura camerei), pe care o vom amesteca cu restul ingredientelor din oala noastră. Avem nevoie și de o cană de coriandru proaspăt, pe care îl vom toca mărunt și îl vom adăuga în oală, alături de o cană de mentă proaspătă, de asemenea, tocată mărunt. Se gătește la foc mic, timp de alte 5 minute.
Citește și: Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok
Pasul 6. În continuare, vom avea nevoie și de 3 ardei iuți, tocați mărunt. Acoperim oala cu un capac și o lăsăm pe aragaz, la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute.
Pasul 7. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pe jumătate apă, iar imediat apoi, vom adaugă și 4 cuișoare, 2 bucăți mici de scorțișoară și 4 bucăți mici de cardamom, alături de o linguriță și jumătate de semințe de chimen, 2 linguri de sare. Amestecăm cu o spatulă și adăugăm 700 de grame de orez basmati. Îl gătim până când este aproape gata.
Pasul 8. În continuare, vom avea nevoie de o altă oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga jumătate din cantitatea de orez, peste care vom adăuga compoziția din oala cu puiul, iar deasupra, restul cantității de orez, pe care le vom amesteca împreună.
Pasul 9. Putem transfera preparatul nostru pe o farfurie, iar deasupra vom pune câteva frunze proaspete de mentă, iar rețeta este gata!
Puiul Biryani sunt gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!