Uneori, îndepărtarea grăsimii și a arsurilor de pe vase poate fi o provocare, dar există un truc pe care gospodinele îl utilizează pentru a economisi timp și pentru a reda tigaia o strălucire nouă.
În bucătărie există numeroase trucuri care facilitează munca gospodinelor și una dintre acestea este utilizarea cepei pentru curățarea vaselor de grăsime.
Citește și: Cum poți curăța vinetele de coajă. Trucul care îți va ușura munca
Cum poți curăța tigăile folosind ceapa
Pe lângă bicarbonat și oțet, ceapa este un alt ingredient de bucătărie care poate avea rezultate remarcabile în curățarea bucătăriei.
Se adaugă apă peste legume și se fierbe până când începe să fiarbă, apoi se menține pe foc timp de 10 minute suplimentare. După scurgerea timpului, se ia vasul de pe foc și se clătește în mod obișnuit.
La fel de eficientă este și ceapa în curățarea tavilor. Pe lângă ceapă, se recomandă adăugarea de oțet și suc de lămâie pentru rezultate optime.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ceapa ajută și la curățarea ustensilelor de aluminiu arse
Ceapa poate fi utilizată eficient pentru curățarea ustensilelor de aluminiu. În acest sens, se recomandă adăugarea câtorva bucăți tăiate de ceapă în combinație cu detergentul clasic de vase și bicarbonat de sodiu pentru rezultate remarcabile.
După ce vasul este curățat în mod obișnuit, se adaugă ceapa și se acoperă cu apă, fiind lăsată pe foc timp de cel puțin 20 de minute.
Se adaugă apoi și suc de lămâie și se continuă fierberea pentru câteva minute. Ustensilele de aluminiu care necesită curățare pot fi scufundate în această soluție de apă și ceapă pentru a obține rezultate optime.Citește și: „Ceva ereditar.” Familia lui Jador își face griji pentru artist. Ce se întâmplă cu celebrul cântăreț