Descoperă simplitatea în 10 zile: Strategii practice pentru a reduce agitația și a trăi mai puțin complicat

descopera simplitatea in 10 zile
Descoperă simplitatea în 10 zile

În unele momente, avem tendința să ne complicăm viața, fără să fie nevoie. Însă știați cum o puteți simplifica?

Aflați din rândurile următoare, cum vă puteți simplifica viața, în doar 10 zile, zile de care veți ține apoi cont, întotdeauna.

 

Prima zi: Organizați-vă biroul

Să începem cu gunoiul. Ștergeți-l până când vă simțiți că este suficient de curat. Apoi puteți găsi câteva cutii adânci și mici pentru lucrurile mici pe care le aveți în mod obișnuit pe birou sau chiar puteți începe să utilizați un separator.

Păstrați doar zece creioane și pixuri la vedere, iar restul poate fi păstrat pentru a fi folosit. Aceste cutii vor fi plasate într-un sertar din birou. Asigurați-vă că acest sertar arată atât de bine încât să îl deschideți doar ocazional. Readuceți biroul la starea actuală în fiecare zi. Strângeți grămezile de hârtie din birou, aruncați hârtiile nefolositoare sau găsiți un loc pentru ele și planificați o zi pentru a le sorta.
Configurați mementouri pe telefon cu o zi înainte și cu o oră stabilită pentru lucruri importante.

Citește și: Cum să ai un somn odihnitor: 9 sfaturi pentru a reduce trezirile nocturne frecvente

modalitati de a-ti schimba viata
Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Aventuri urbane în București: Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României

Ziua a doua: Alege să te relaxezi de trei ori pe zi

Du-te la un moment în care să te relaxezi de trei ori pe zi. Alegeți câteva locuri în care să vă relaxați și să faceți altceva decât să vă uitați la telefon. Pentru a vă petrece timpul, amenajați un loc special pentru a citi. Pentru a pregăti o ceașcă de ceai după-amiaza, de exemplu, ar trebui să scoateți scaunele și masa din bucătărie și să puneți un sertar acolo.

Cercetați câteva abilități noi pe care doriți să le dobândiți. Coacerea pâinii, croșetarea, fabricarea săpunului, prelucrarea lemnului etc. Notează câteva sarcini și ia în considerare locațiile și momentele potrivite pentru a le realiza în propria locuință.

descopera simplitatea
Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a treia: Planificați să mâncați acasă

Du-te la sertarul bine organizat din birou și scoate un pix. Luați cinci bucăți de hârtie și scrieți câteva liste de planificare alimentară importante.

Asigurați-vă că aceste liste sunt la îndemână, astfel încât să puteți începe cu ele ori de câte ori vă blocați în planificarea mesei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  1. 30 de mese regulate pe care familia ta le va consuma.
  2. Mese pe care le consumi doar ocazional din cauza sezonului, cheltuielilor sau obligațiilor familiale
  3. O listă de cumpărături pentru a putea prepara toate mesele de pe listă oricând
  4. Alimente care pot fi
    preparate rapid și depozitate în frigider sau congelator Asigurați-vă că este alimentul pe care îl consumați.
  5. Activități pe care ați dori să le încercați Rețete sau meniuri de restaurant pe care doriți să le copiați

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a patra: Dimineți frumoase

Organizează sertarele de baie pe care le folosiți zilnic. Fă-l să arate ca noul tău sertar de birou: elegant, spațios, cu loc pentru fiecare articol.

Ia un spray de curățare și cârpe de curățat și pune-le sub chiuvetă. După pregătire, curățați-l în fiecare dimineață. Goliți sertarul pentru șosete și lenjerie intimă. Nu cumpăra nimic nou, folosește ceea ce ai, arunca ce este vechi. Deci, alege ceva elegant pentru baia ta: câteva plante în casă, borcane pline cu săpun, o pictură pe perete etc.

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a cincea: Descoperă noi hobby-uri de făcut acasă

Puteți continua să cumpărați sau să împrumutați orice aveți nevoie pentru noua abilitate pe care ați ales anterior să o puneți în aplicare. Alegeți o zi pe săptămână pentru a vă dezvolta abilitățile noi și pentru a lucra la proiecte și meșteșuguri pe care le iubiți deja. Oferiți-vă un loc special în casă în care puteți face aceste lucruri și asigurați-vă că este organizat și frumos. Începeți o listă cu lucruri care trebuie făcute sau un panou cu proiecte care trebuie finalizate. Fă-le realiste astfel încât să poți începe cu ceva atunci când te uiți la ele, în loc să-l citești și să te simți învins.

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a șasea: O bucătărie funcțională

Cea mai bună regulă de organizare a bucătăriei este să așezi lucrurile cele mai frecvent folosite cel mai aproape de zona de lucru. Toate ingredientele trebuie să fie puse în bucătărie, dulapuri, sertare sau recipiente speciale. Puteți pune orice este folosit rar în cămara, deasupra frigiderului sau în rafturi înalte la care nu puteți ajunge. Organizează restul bucătăriei astfel încât obiectele pe care le folosești în mod constant să fie la îndemână. Nu te teme să ai obiecte pe tejghea, vase sau aragaz. Pune ierburile în borcane de sticlă cu apă, sucitoarele de lemn pe blat, ouăle într-un coș mic, o tigaie pe aragaz etc.

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a șaptea: Consumați mai puțin

Nu mai plătiți pentru un abonament lunar. Încercați-l, dacă chiar îți este dor să-l ai, ai putea să-l obții înapoi oricând. Încercați să produceți alimentele pe care le cumpărați în mod obișnuit în propriile case. Pe măsură ce aveți experiență și încredere, adăugați-o la lista dvs. Începe acum. Petrece mai puțin timp pe internet. Du-te la activități care nu necesită utilizarea internetului în momentele în care vă simțiți nevoia.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

strategii practice pentru a reduce agitatia
Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a opta: Alăturați-vă unei comunități

Cercetați cea mai apropiată  piață a fermierilor și planificați să vizitați-o în fiecare weekend cu întreaga familie. Este plăcut. Mergi, chiar dacă aveți o grădină mare și nu aveți nevoie de nimic de acolo. Încercați o legumă pe care încă nu ați cultivat-o. Este esențial să găsiți un loc în care să vă bucurați de timp. Invitați o persoană nouă la tine acasă: o mamă a unuia dintre prietenii copiilor tăi, o prietenă a unui prieten sau pe oricine doriți. Vă rugăm să oferiți asistență la orice activitate pe care o doriți. În ceea ce faci, fii extrem de selectiv.

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua nouă: Odihnă și rutină de dimineață si seara

Trezește-te devreme, chiar devreme, înainte de copii. Astfel, vei avea suficient timp pentru a te relaxa în tăcere, să bei cafeaua și să faci treaba. În consecință, trebuie să te culci până la ora 9:00. Sunteți bine. Realizați o rutină de menaj în fiecare zi. Asigurați-vă că totul este terminat în timpul nopții: podelele sunt curate, camerele sunt aranjate, mașina de spălat vase este plină și funcțională. Casa ar trebui să te întâmple când te trezești, nu să te respingă. Începeți un program de spălare a rufelor sau de spălat vase dimineața.

cum sa iti simplifici modul de viata
Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]

Ziua a zecea: Priorități

Există o impresie că banii sunt primul și cel mai important aspect al vieții tale? Fii sincer cu tine. Considerați prioritățile dvs., de aceea trăiești. Nu este necesar să renunți la propriile planuri, cu toate acestea, este posibil să alegi să faci o mică pauză sau să te retragi. Există posibilitatea ca familia ta să aibă nevoie de ajutorul tău în acest moment, deși poate ai deja o mulțime de lucruri de făcut.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Descoperă simplitatea în 10 zile[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Aventuri urbane în București: Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies