Top 5 cele mai scumpe băuturi din lume

Bauturi scumpe
Top Bauturi scumpe 

Iată mai jos o listă cu cele mai scumpe băuturi din lume. Cât costă fiecare sticlă și cum a fost produsă.

Atunci când vine vorba despre cele mai scumpe băuturi din lume, persoanele bogate nu se uită la bani atunci când cumpără o sticlă deosebită. Iată mai jos care sunt cele mai scumpe băuturi din lume și cine le-a cumpărat.

Deși nu sunt mulți care își permit să dea zeci de mii de dolari sau de euro pe o sticlă de băutură, în lume sunt o mulțime de colecționari de băuturi de lux care se răsfață cu cele mai rafinate băuturi sau preferă să le păstreze ani întregi pentru a le crește

valoarea.

Probabil că nu există persoană care să nu se fi mirat măcar o dată de prețul exorbitant al unei sticle de băuturi. Fie că este vorba despre o sticlă de whiskey, de șampanie ori de vin, iată mai jos o listă cu cele mai scumpe sticle de alcool, care costă mai mult decât o locuință sau o mașină de lux.

Cele mai scumpe băuturi din lume

1.Tequila Ley .925- 3.6 milioane de dolari americani

Este considerată cea mai scumpă băutură din lume. Ediția „Ley del Diamante” de 3,5 milioane dolari a Tequila Ley .925 a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai scumpă băutură din lume.

Distileria Hacienda La Capilla din Jalisco este creierul din spatele mărcii Ley .925, fondată în 1996. Tequila are 42% alcool și este realizată 100% din cele mai bune agave.

Pentru ca această băutură să fie prezentată așa cum se cuvine, s-a creat o sticlă artistică de 3.725 kg de platină pură și 4100 de diamante, cu un tital de 328.59 de carate, iar sticla poartă numele de „Ley del Diamante”. A fost nevoie de 10 luni și de munca a 17 artizani și artiști mexicani pentru a acoperi sticla cu platină și pentru a munta diamantele, iar greutatea sticlei depășește 8.16
kg.

Cea mai scumpa bautura din România
Care este Cea mai scumpa bautura din România [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

2. Henri IV Dudognon Heritage -2 milioane de dolari

Cel mai scump coniac din lume este ambalat de bijutierul Jose Davalos și se numește Henri IV Dudognon Heritage.

Această băutură alcoolică extrem de scumpă care a fost produsă din 1776 este învechită în butoaie timp de mai bine de 100 de ani, apoi a fost îmbuteliată într-o sticlă acoperită cu aur de 24 de carate

și platină și decorată cu 6500 de diamante. Sticla are un conținut de 41% alcolol și cântărește aproximativ 8 kilograme, iar prețul de pornire pornește de la 1 milion de lire sterline sau aproape 2 milioane de dolari pe sticlă.

Citeste si: CITEȘTE: 5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri

3. Diva Vodka – 1 million de dolari

Când vine vorba despre vodcă, ei bine, Diva Vodka este regina lor. Cea mai scumpă sticlă de vodcă provine din din Scoția. Potrivit site-ului lor, Diva Vodka este o vodcă premium filtrată de șapte ori pentru a crea un gust neted. Vodca este făcută din cele mai bune cereale englezești, iar fiecare sticlă conține pietre prețioase, semi-prețioase și diamante.

4. Macallan 64 Lalique – Cire Perdue – 460.000 de dolari

Brandul scoțian Macallan este foarte cunoscut în rândul consumatorilor de whiskey. Această băutură este realizată pe baza cire perdue, o tehnică veche de secole. Cire Perdue este o sticlă din cristal, realizată în studioul Laloque din Paris și are o aromă bogată de turbă arsă, coji de portocale, zahăr brun, lemn de cedru, scorțișoară, melasă, cuișoare, nuci, cacao și ciocolată neagră piperată.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Cele mai scumpe băuturi din lume
Iată care sunt cele mai scumpe băuturi din lume[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură fierbe VINUL

5. Dalmore 62 – 215,000 dolari

Este o creație a lui Richard Paterson, a fost lansată în 2002 într-o serie de numai 12 sticle și s-a impus în topul celor mai scumpe băuturi din lume. O sticlă de scotch whisky a fost cumpărată pentru suma de 125000 de dolari.

Top bauturi alcoolice
Top bauturi alcoolice, care este cea mai scumpă[Sursa foto: PixaBay]

Este bine cunoscut faptul că scotch whiskey-ul, pe lângă faptul că este o băutură fină, a ajuns să fie din ce în ce mai apreciat de către investitori, care cheltuiesc sume mari pentru aceste băuturi.
Whiskey-ul în cauză- un Dalmore '62 care a fost vândut pe aeroportul din Singapore- a fost unul dintre doar 12, dintre care nu toate au fost lansate în același timp

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

6 moduri cool prin care poți să te răcorești vara

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Vinul fiert e delicios, dar și plin de beneficii. Cum îl prepari ca să fie sănătos

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies