Descoperire revolutionara! Cu un simplu test de sange poate fi depistat cancerul pulmonar

Descoperire revolutionara! Cu un simplu test de sange poate fi depistat cancerul pulmonar
Descoperire revolutionara! Cu un simplu test de sange poate fi depistat cancerul pulmonar

Medicii francezi din Nisa au anuntat sambata ca au pus la punct un test revolutionar care este capabil sa depisteze cancerul pulmonar in stadii incipiente, gratie unei simple analize de sange.

 

Potrivit cercetatorilor coordonati de profesorul Paul Hofman de la Spitalul Universitar din Nisa, noul test sangvin reprezinta "o descoperire extraordinara in domeniul cancerelor pulmonare invazive",.
Gratie acestui studiu, va fi posibil, peste cativa ani, ca medicii sa depisteze de o maniera precoce orice cancer pulmonar, cu ajutorul unei simple analize de sange, iar acest fapt va putea fi realizat cu cateva luni sau chiar cu cativa ani inainte ca tumorile sa devina vizibile şi sa poata fi detectate prin intermediul tehnicilor clasice- radiografii şi tomografii.
"Am avut aceasta idee in 2008, ne-am gandit sa folosim aceasta tehnica de detectare, utilizata deja pe persoane care au raportat un cancer pulmonar, dar aplicand-o de aceasta data asupra persoanelor cu risc crescut de imbolnavire, dar care nu prezinta inca tumori canceroase", a explicat profesorul Hofman.
"Am ales pentru acest studiu un grup de 168 de persoane, din oraşele Nisa şi Nancy, diagnosticati cu o bronhopatie cronica obstructiva.
Pentru cinci dintre ei, adica 3%, testul sangvin a evidentiat prezenta unor celule tumorale circulante (CTC) care joaca rolul de santinela, a unui sistem de alerta. In lunile care au urmat, un nodul tumoral a aparut intr-adevar la acei cinci pacienti, confirmand astfel in procent de 100% sensibilitatea testului. Cu totii au putut sa fie operati intr-un stadiu precoce şi sunt astazi considerati vindecati", a adaugat cercetatorul francez.
Depistarea in stadii precoce a cancerului pulmonar, unul dintre cele mai grave dintre toate tipurile de cancer- rata de supravietuire in primii cinci ani dupa diagnosticare este sub 15%-
este cruciala pentru ca, in majoritatea cazurilor, atunci cand medicii descopera o tumoare pe radiografii, tratamentul necesar este foarte dificil de suportat, iar şansele de vindecare sunt minime.

Potrivit cercetatorilor coordonati de profesorul Paul Hofman de la Spitalul Universitar din Nisa, noul test sangvin reprezinta "o descoperire extraordinara in domeniul cancerelor pulmonare invazive".

Gratie acestui studiu, va fi posibil, peste cativa ani, ca medicii sa depisteze de o maniera precoce orice cancer pulmonar, cu ajutorul unei simple analize de sange, iar acest fapt va putea fi realizat cu cateva luni sau chiar cu cativa ani

inainte ca tumorile sa devina vizibile şi sa poata fi detectate prin intermediul tehnicilor clasice- radiografii şi tomografii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

"Am avut aceasta idee in 2008, ne-am gandit sa folosim aceasta tehnica de detectare, utilizata deja pe persoane care au raportat un cancer pulmonar, dar aplicand-o de aceasta data asupra persoanelor cu risc crescut de imbolnavire, dar care nu prezinta inca tumori canceroase", a explicat profesorul Hofman.

"Am ales pentru acest studiu un grup de 168 de persoane, din oraşele Nisa şi Nancy, diagnosticati cu o bronhopatie cronica obstructiva. Pentru cinci dintre ei, adica 3%, testul sangvin a evidentiat prezenta unor celule tumorale circulante (CTC) care joaca rolul de santinela, a unui sistem de alerta. In lunile care au urmat, un nodul tumoral a aparut intr-adevar la acei cinci pacienti, confirmand astfel in procent de 100% sensibilitatea testului.

Cu totii au putut sa fie operati intr-un stadiu precoce şi sunt astazi considerati vindecati", a adaugat cercetatorul francez.

Depistarea in stadii precoce a cancerului pulmonar, unul dintre cele mai grave dintre toate tipurile de cancer- rata de supravietuire in primii cinci ani dupa diagnosticare este sub 15%- este cruciala pentru ca, in majoritatea cazurilor, atunci cand medicii descopera o tumoare pe radiografii, tratamentul necesar este foarte dificil de suportat, iar şansele de vindecare sunt minime.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Sursa www.mediafax.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies