Descoperire șoc! Noua tulpină de coronavirus este extrem de contagioasă!

descoperire, tulpina, coronavirus, contagioasa, tulpina de coronavirus, mutatii
descoperire, tulpina, coronavirus, contagioasa, tulpina de coronavirus, mutatii

Cercetătorii au realizat o nouă descoperire în ceea ce privește tulpina noului coronavirus. Noua tulpină identificată de aceștia este extrem de contagioasă.

Oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos din SUA au realizat o descoperiră șocantă. Aceștia au identificat o nouă tulpină de coronavirus, devenită extrem de rapid dominantă la nivel global, această tulpină fiind mult mai contagioasă decât varianta inițială a virusului, răspândit inițial în Wuhan, China.

Citeste si: Al doilea val al epidemiei de coronavirus, mai repede decat ne-am fi asteptat. Declaratiile lui Nelu Tataru

Potrivit mediafax, această nouă tulpină a apărut în februarie, în Europa și s-a extins către Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, devenind tulpina dominantă la nivel mondial, la jumătatea lunii martie. Mai mult decât atât, oamenii de ștință au mărturisit că această tulpină este mult mai agresivă, mai ales la nivelul răspândirii, iar oamenii infectați rămân vulnerabili la o nouă infecție.

descoperire, tulpina, coronavirus, contagioasa, tulpina de coronavirus, mutatii
descoperire, tulpina, coronavirus, contagioasa, tulpina de coronavirus, mutatii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Deși nu este clar locul în care această nouă tulpină a apărut, datele relevă faptul că s-a răspândit mult mai rapid și a infectat mult mai multe persoane decât tulpina apărută în Wuhan. În doar câteva săptămâni, tulpina aceasta a devenit predominantă în majoritatea țărilor cu un număr mare de persoane infectate.

Citeste si: Coronavirus: Descoperirea momentului vine din Italia

Descoperire șoc! Noua tulpină prezintă 14 mutații!

Oamenii de știință din SUA au descoperit că, față de tulpinile inițiale alenoului coronavirus, aceasta este mult mai infecțioasă. Deși nu se știe motivul acestui grad ridicat de infectivitate, echipa de americani a descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 14 mutații.

Una dintre mutații poartă denumirea D614G și este responsabilă pentru modificarea virusului, acesta fiind motivul pentru care cercetătorii au zăbovit mai mult asupra ei.

“Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă,” a declarat unul dintre autorii studiului, Bette Korber.

Citeste si: Descoperire de ultim moment! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Descoperire ȘOC! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies