Descoperiri naucitoare! Care sunt cauzele temperaturilor de primavara in plin miez de iarna

Descoperiri naucitoare! Care sunt cauzele temperaturilor de primavara in plin miez de iarna
Descoperiri naucitoare! Care sunt cauzele temperaturilor de primavara in plin miez de iarna

Temperaturile de primăvară din mijlocul iernii au stârnit îngrijorare printre oameni. Dar schimbările climatice sunt un fenomen real şi periculos pentru planetă, iar majoritatea cauzelor sunt rezultatul acţiunilor omului, potrivit stiripesurse.ro.

 

CNN a realizat o listă a activităţilor umane care duc la schimbările climatice, potrivit revistei Info Mediu. Iată care sunt cele mai periculoase:

 

Electricitate şi încălzire: 30,6%- arderea combustibililor fosili pentru a produce electricitate şi căldură este cea mai mare cauză a schimbărilor climatice, conform World Resources Institute (WRI). Emisiile reprezintă aproape o treime din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

transporturile: 14,8%- maşinile, avioanele şi celelalte mijloace de transport reprezintă a doua cauză a încălzirii globale producţia şi construcţiile: 13,3%- acest aspect nu este dezbătut atât de mult precum transporturile, însă este al treilea mare cauzator de schimbări climatice

 

agricultura: 11,1%- sistemele noastre de producere a hranei sunt cauzatoare de modificări climatice. Susţinătorii spun că renunţarea la carne, în special cea de vită, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

arderea altor combustibili: 8,2%- în această categorie intră lemnul şi combustibilii arşi în clădirile rezidenţiale şi comerciale, dar şi cei folosiţi pentru agricultură.

 

procesele industriale: 5,8%- producţia de ciment şi aluminiu sunt cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră defrişările şi schimbarea destinaţiei terenurilor: 5,7%- pădurile împiedică emisiile de carbon, iar defrişările influenţează dramatic schimbările climatice.

 

emisiile accidentale: 5,3%- emisiile asociate cu producerea de energie sunt un factor al schimbărilor climatice, arată WRI. deşeuri: 3,1%- gropile de gunoi produc gaz metan, care contribuie la poluarea atmosferei.

 

combustibilii ”buncăr”: 2,2%- anumite emisii nu pot fi atribuite unei ţări. În această categorie intră navele din apele internaţionale şi cursele aeriene internaţionale.

 

Sursa: WOWBiz.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Prognoza meteo pe 3 luni. Ne asteapta cea mai calduroasa iarna din ultimii ani

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies