Iti mai amintesti desertul copilariei? Uite ce usor se prepara!
Blat: 2 oua, 200 g faina, 100 g zahar, 150 g unt, 1 vanilie, 1 plic praf de copt.
Umplutura: 500 g prune curatate de samburi, 1 plic zahar vanilat, o lingurita scortisoara.
Glazura: 2 oua, 150 g nuca macinata mare, 100 g zahar, coaja rasa de la o jumatate de lamaie.
Se bat ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga untul la temperatura camerei si la urma faina amestecata cu praful de copt, incorporata treptat. Aluatul rezultat il intindem cu ajutorul unei spatule intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm, unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Se asaza prunele feliate si se presara scortisoara si zahar vanilat. Glazura se prepara astfel: ouale se bat spuma si se adauga zaharul continuand mixarea inca putin timp. Se adauga coaja de lamaie si nuca amestecand usor cu o spatula ca sa nu se lase spuma. Se toarna glazura peste prune si se niveleaza. Se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute.
Sursa
Sursa foto
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro