Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir
Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Daca ti-e pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta cu portocale, scortisoara si ghimbir.

 

Ingrediente
225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir pudra, 220g faina, 260g zahar pudra cernut
Metoda de preparare
Incinge cuptorul al 180C, unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt.
( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm)
Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea. Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii.
Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra.
Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.
Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar.
Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.
Sursa

Ingrediente

225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g

zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir pudra, 220g faina, 260g zahar pudra cernut

Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 180C, unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt.( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm)

Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea.
Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii.

Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra. Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.


Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar.

Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies