Ciocolata e un ingredient delicios pentru orice desert.
Ai nevoie de 20 de foi ca pentru baclava, ¾ ciocolata, ¼ sirop de porumb, 1/8 zahar scortisoara, ½ unt.
-incalzeste cuptorul la 375 grade F
-masoara in cani gradate de ciocolata, siropul de porumb si zaharul scortisoara
-pune canile deoparte
Prajitura "Minunea" cu crema de zahar ars si pandispan de ciocolata!
-topeste untul si pune-l deoparte cu putine foi in el
-intinde aluat dezghetat pe un spatiu de lucru
-unge o tava de prajituri patrata cu un
-pune o foaie de aluat pe fundul tavii
-foloseste 5 astfel de foi
-presara zahar scortisoara peste unt
Clatitele Reginei Elisabeta! O reteta pentru gusturi nobile!
-presara ciocolata peste untul de pe o foaie
-nu te nelinisti daca nu e perfect neted
-foloseste restul foilor pentru a alterna straturile de scortisoara si sirop de porumb
-foloseste oricât sirop de porumb vrei
-pe deasupra pune unt, presara scortisoara si putin sirop
-baga prajtura la cuptor pe grilajul de jos pentru vreo 9 minute sau pâna când stratul de jos e maroniu
-taie si serveste
Sursa: AndreeaBanica.com