Adi Hadean propune o reteta inedita pentru toti cei care au pofta de ceva dulce, dar si special in acelasi timp. Chef-ul a postat pe blogul sau toti pasii catre un desert delicios cu care vei uimi toti invitatii.
"De aceasta data am ales ciocolata si dulce de leche pentru acest desert la pahar care poarta si un nume interesant – verrines – si ofera nenumarate posibilitati de a combina creme, mousse-uri, jeleuri si blaturi. Gasiti dulce de leche in magazinele mari sau il faceti dupa indicatiile de mai jos. Din aceste cantitati obtineti 6-7 pahare.
Pentru crocantul de ciocolata aveti nevoie de: 80g unt rece, 140g faina alba, 20g cacao, 20g zahar pudra, 1 praf de sare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru mousse-ul de dulce de leche aveti nevoie de: 1 conserva lapte condensat indulcit, 200ml frisca lichida, batuta si 2g gelatina (plus 10ml apa rece).
Faceti o gaura mica in centrul partii de sus a conservei de lapte condensat si puneti conserva intr-un vas. Adaugati apa sa acopere 3/4 din conserva si fierbeti pe foc mic pentru 4-5 ore, adaugând apa in vas pe masura ce aceasta se evapora. E gata când vedeti ca laptele condensat care iese prin gaura facuta mai devreme are culoarea caramelului. Pentru a face mousse-ul, lasati dulce de leche sa se raceasca complet. Hidratati gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi topiti-o pe baie de aburi. Amestecati gelatina cu dulce de leche apoi incorporati frisca batuta. Turnati mousse-ul in mod egal in pahare si dati la rece 30 minute. Acoperiti acest mousse cu un strat de crocant de ciocolata.
Pentru mousse-ul de ciocolata aveti nevoie de: 250ml frisca lichida, batuta, 180g ciocolata neagra (60% cacao), topita, 2 galbenusuri, 40g zahar, 25ml apa, 2g gelatina (plus 10ml apa rece), 2 linguri rom.
Hidratati gelatina in 10ml apa rece pentru 10 minute.Amestecati zaharul si apa intr-un vas mic si puneti pe foc. Fierbeti 2-3 minute pâna zaharul se dizolva complet si obtineti un sirop. intre timp incepeti sa mixati galbenusurile, apoi turnati in fir subtire siropul de zahar fierbinte si continuati sa mixati pâna galbenusurile isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Topiti gelatina si incorporati-o in crema de galbenusuri, apoi adaugati romul si ciocolata topita.