Rețeta desertului de mousse cu ciocolată și biscuiți, un preparat perfect pentru întreaga familie.
Un desert delicios pentru întreaga familie poate fi realizat chiar la tine acasă.
Ingrediente pentru mousse de ciocolată:
- 500g ciocolată amăruie
- 750. ml smântână pentru frișcă
- 250 g albușuri
- 180 g zahăr (sau după gust)
- 3 folii de gelatină (sau 5-7 g gelatina granule)
- esență de rom
Pentru crema de patiserie:
- 800 ml lapte- 150 gr zahăr (sau după gust)
- 6 gălbenușuri (aproximativ 120g)
- 60 g făină (aproximativ 6-7 linguri) sau 40 g amidon de porumb
- 1 fiolă esență vanilie (sau 2 plicuri de vanilie bourbon sau 1 păstaie de vanilie)
- 100 g unt
- biscuiți
- lapte (pentru înmuiat biscuiții)
- ciocolată albă rasă pentru decor
Cum sunt realizate cremele pentru desertul de ciocolată cu biscuiți
Citește și: Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețeta de ciocolată Dubai, pregătită de Cristina Șișcanu: „Nu e foarte aspectuoasă, dar e bună. E crocantă.”
Alexandra Gabriela Veber a dezvăluit rețeta unui desert delicios, pentru Trinitas, și anume mousse de ciocolată și biscuiți, iar aceasta a dezvăluit în detaliu toate ingredientele pe care le folosește, cum îl realizează, care este ordinea în care trebuie să fie acestea omogenizate, dar și cât trebuie să stea la frigider. “ Vom pregăti un desert ideal pentru momente de bucurie alături de cei dragi.
În momentul în care vom pune gelatina rece peste ea și s-a topit ciocolata, cam așa trebuie să arate. S-a topit foarte bine și acum vom pune gelatina hidratată. Vom începe să batem frișca mai apoi cât se mai răcește ciocolata și începem să incorporăm alternativ frișcă și bezea, ca să se formeze mousse-ul, dar înainte de toate, voi pune puțină esență de rom. Esența de rom se pune în funcție de gust. Dacă vreți să fie mai intens sau mai slab. Mie, ciocolata amăruie îmi place să o simt pur și simplu foarte puțin. Putem să înlocuim esența de rom cu esență de mentă sau esență de portocale, în funcție de gusturile fiecăruia. Acestea sunt două combinații care se potrivesc cu ciocolata amăruie. Ciocolata o lăsăm deoparte să se răcească puțin, vom scoate din bol albușul. Încep să bat frișca, iar acum vom pune frișca în bol frișca rece. Cam așa trebuie să arate frișca atunci când o punem în mousse. Nu trebuie să fie 100% bătută prăjitura. Este gata, îl acoperim cu folie de plastic, îl dăm la rece și ne apucăm de crema de patiserie. Punem folie de plastic și merge la frigider pentru o oră.”, a povestit bucătăreasa.
Cum este asamblat desertul de ciocolată cu biscuiți
După ce a realizat prima parte a cremei și a lăsat-o la frigider, bucătăreasa a trecut la crema de patiserie, apoi a asamblat toate compozițiile în porții, folosindu-se de un strat de cremă, un strat de mousse de ciocolată și un strat de biscuiți, peste care a ornat totul cu ciocolata albă rasă și trandafiri comestibili. “Vom pune zahărul pudră peste gălbenuș. Crema aceasta este bine să punem la foc într-un vas cu fund mai gros, ca să nu se lipească și să se gătească la foc mic. După ce a fiert, o voi transfera în alt bol și voi pune unt și apoi folie de plastic. Crema s-a întărit un pic. S-a răcit un pic cât să nu se taie când punem untul. Punem jumătate de pachet de unt, adică 100 g, amestecăm, omogenizăm ușor cât să se topească untul de la căldura cremei. Acum vom începe să le montăm. Fiecare poate să monteze în ce dorește. Se poate monta și într-o tavă mai mare și să tai apoi sau să le faci în cupe, porții individuale, cum îmi place mie. Biscuiții îi vom înmuia în lapte. Pot să-i mai înmoi și în compot. Un strat de biscuiți, apoi un strat de cremă și apoi mousse. Este atât de aerat și miroase foarte bine. Acum îl finisăm, să îl facem drăguț, pentru că s-au setat, s-au răcit. Vom pune un pic de ciocolată albă rasă pe deasupra pentru contrast, pentru un pic de gust sau orice floare comestibilă proaspătă sau uscată. Trandafirii aceștia oferă și un contrast foarte frumos pe torturi, pe prăjituri și sunt și foarte aromați.”, a mai spus iubitoarea de gastronomie.