Si astazi e canicula, asa ca ideal ar fi sa nu iesi afara la orele amiezii. Poti, de asemenea, sa te racoresti cu un desert usor, de vara, cu zmeura si vanilie!
Straturi de crema de vanilie, frisca, sos acrisor de fructe, biscuitii preferati si fructe proaspete devin un desert pe care l-as manca oricand, oriunde.
Pentru crema de vanilie aveti nevoie de: 500ml lapte, 4 galbenusuri, 100g zahar, 25g amidon, 1 praf de sare, 1 lingurita extract de vanilie.
Turnati laptele intr-un vas si puneti pe foc mic.
Între timp, intr-un bol, combinati galbenusurile, zaharul, amidonul si un praf de sare si mixati pana obtineti o compozitie cremoasa, albicioasa. Turnati laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, apoi transferati amestecul inapoi in vas si puneti pe foc. Gatiti crema de vanilie pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Luati de pe foc, adaugati vanilia si acoperiti cu folie alimentara la suprafata pentru a impiedica formarea crustei.
Lasati sa se raceasca complet.
Pentru sosul de zmeura aveti nevoie de: 150g zmeura, 40g zahar, 2 linguri apa.
Combinati toate ingredientele intr-un vas si dati in clocot. Fierbeti 1-2 minute pana se inmoaie zmeura apoi treceti sosul printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Lasati sa se raceasca complet.
Pe langa crema de vanilie si sosul de fructe, veti mai avea nevoie si de aproximativ 200ml frisca bine batuta, zmeura proaspata din belsug si cateva piscoturi (sau alti biscuiti preferati ori chiar
bucati de pandispan), plus cateva pahare pentru a monta desertul. (din cantitatile date va ies 4-6 pahare, in functie de marimea acestora)
Odata ce aveti la indemana toate componentele enumerate mai sus, tot ce va ramane de facut e sa le stratificati in pahare. Sa aveti pofta!
Sursa: wowbiz.ro
Straturi de crema de vanilie, frisca, sos acrisor de fructe, biscuitii preferati si fructe proaspete devin un desert pe care l-as manca oricand, oriunde.
Pentru crema de vanilie aveti nevoie de: 500ml lapte, 4 galbenusuri, 100g zahar, 25g amidon, 1 praf de sare, 1 lingurita extract de vanilie.
Turnati laptele intr-un vas si puneti pe foc mic. Între timp, intr-un bol, combinati galbenusurile, zaharul, amidonul si un praf de sare si mixati pana obtineti o compozitie cremoasa, albicioasa. Turnati laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, apoi transferati amestecul inapoi in vas si puneti pe foc.
Gatiti crema de vanilie pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Luati de pe foc, adaugati vanilia si acoperiti cu folie alimentara la suprafata pentru a impiedica formarea crustei. Lasati sa se raceasca complet.
Pentru sosul de zmeura aveti nevoie de: 150g zmeura, 40g zahar, 2 linguri apa.
Combinati toate ingredientele intr-un vas si dati in clocot. Fierbeti 1-2 minute pana se inmoaie zmeura apoi treceti sosul printr-o sita fina pentru a inlatura semintele.
Lasati sa se raceasca complet.
Pe langa crema de vanilie si sosul de fructe, veti mai avea nevoie si de aproximativ 200ml frisca bine batuta, zmeura proaspata din belsug si cateva piscoturi (sau alti biscuiti preferati ori chiar bucati de pandispan), plus cateva pahare pentru a monta desertul. (din cantitatile date va ies 4-6 pahare, in functie de marimea acestora)Odata ce aveti la indemana toate componentele enumerate mai sus, tot ce va ramane de facut e sa le stratificati in pahare.
Sa aveti pofta!
Sursa:
wowbiz.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro
Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro