Pentru acest desert ai nevoie de visine congelate pe care le gasesti in toate magazinele.
Ingrediente:
Blatul:
– 5 oua
– 125 g zahar
– 125 g faina
– 30 g cacao
Siropul:
– 150 g zahar
– 150 ml apa
– 120 ml visinata
Crema:
– 600 g frisca
– 400 g visine (fara samburi) scurse de suc
– 150 g ciocolata neagra
Preparare blat:
Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase. Faina si cacaoa se adauga cernute, amestecand in continuu. Se coace la 180 de grade. Cand se raceste complet sa taie orizontal in trei foi.
Preparare sirop:
Se fierb toate ingredientele pana dau cateva clocote. Se lasa la racit.
Crema:
Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu ciresele (visinele).
Se pune pe platou prima foaie de blat, se insiropeaza si se acopera cu jumatate din crema de frisca si fructe.