Folosind piure de castane si ciocolata, poti face rapid un desert la rece foarte gustos, fara a folosi cuptorul.
Ingrediente
500 g piure de castane, 175 g unt, 300 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), 3 linguri de rom, frisca sau smantana (optional)
Daca alegi sa-ti faci piure de castane, vei mai avea nevoie de lapte, putina sare si o pastaie de vanilie. Pune castanele, laptele si un praf de sare intr-o cratita, apoi razuieste semintele de vanilie si amesteca.
Lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 20 de minute, pana cand castanele devin foarte moi si lichidul se absoarbe aproape complet. Strecoara printr-o sita fina, apoi transfera intr-un robot de bucatarie si paseaza, pana cand obtii o consistenta pe placul tau, iar daca amestecul este prea gros, mai poti adauga cate o lingura de lapte. Pastreaza-l la frigider pana cand vrei sa il utilizezi. Daca totusi nu doresti sau nu ai timp sa-l prepari, poti cumpara piure de castane la borcan, se gaseste in magazine.
Pentru acest desert, pune piure de castane intr-un bol si amesteca-l bine cu unt. Combina ingredientele pana cand obtii o pasta fina. Topeste la bain marie ciocolata si lasa sa se raceasca usor, apoi toarn-o in bol. Adauga si romul (poti folosi si esenta de rom), iar dupa aceea varsa desertul preparat intr-o tava de chec pe care ai acoperit-o cu folie alimentara inainte.
Intinde uniform pe toata tava, apoi pune un strat de folie si deasupra. Lasa la rece, in frigider, pentru cel putin 4 ore sau cel mult o zi inainte de a servi.
Cand vrei sa gusti desertul cu piure de castane si ciocolata, scoate folia alimentara si dezlipeste usor, apoi taie in bucati. Daca preferi, poti adauga putina frisca sau smantana.
Sursa
Ingrediente
500 g piure de castane, 175 g unt, 300 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), 3 linguri de rom, frisca sau smantana
(optional)
Daca alegi sa-ti faci piure de castane, vei mai avea nevoie de lapte, putina sare si o pastaie de vanilie. Pune castanele, laptele si un praf de sare intr-o cratita, apoi razuieste semintele de vanilie si amesteca. Lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 20 de minute, pana cand castanele devin foarte moi si lichidul se absoarbe aproape complet. Strecoara printr-o sita fina, apoi transfera intr-un robot de bucatarie si paseaza, pana cand obtii o consistenta pe placul tau, iar daca amestecul este prea gros, mai poti adauga cate o lingura de lapte.
Pastreaza-l la frigider pana cand vrei sa il utilizezi. Daca totusi nu doresti sau nu ai timp sa-l prepari, poti cumpara piure de castane la borcan, se gaseste in magazine.
Pentru acest desert, pune piure de castane intr-un bol si amesteca-l bine cu unt. Combina ingredientele pana cand obtii o pasta fina. Topeste la bain marie ciocolata si lasa sa se raceasca usor, apoi toarn-o in bol. Adauga si romul (poti folosi si esenta de rom), iar dupa aceea varsa desertul preparat intr-o tava de chec pe care ai acoperit-o cu folie alimentara inainte.
Intinde uniform pe toata tava, apoi pune un strat de folie si deasupra. Lasa la rece, in frigider, pentru cel putin 4 ore sau cel mult o zi inainte de a servi.
Cand vrei sa gusti desertul cu piure de castane si ciocolata, scoate folia alimentara si dezlipeste usor, apoi taie in bucati. Daca preferi, poti adauga putina frisca sau smantana.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro