Chef Doru Serban a pregatit la „Draga mea prietena” tiramisu la pahar. Iata cat de simplu se prepara acest desert delicios.
Ingrediente
400 g piscoturi de sampanie
O cana mare cafea neindulcita
350 g mascarpone
6 oua
6 linguri de zahar
O portocala
O lingura de cacao cu varf
O lingurita lichior de cafea sau de ciocolata
O lingurita extract de vanilie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu aromele si coaja de portocala, apoi se adauga mascarpone.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat ca pentru bezea.
Se adauga albusurile peste crema de mascarpone cu galbenusuri, avand grija sa se pastreze consistenta spumoasa.
Se inmoaie piscoturile in cafea, apoi se pun cate 2-3 piscoturi in fiecare pahar.
Se toarna crema astfel incat sa se umple paharul, reusind sa se acopere nivelul piscoturilor.
Se presara cu cacao si se da la rece timp de 3-4 ore sau chiar peste noapte.