Un desert spaniol care aduce cu traditionala noastra crema de zahar ars, dar care vine cu un plus de savoare dat de crema de branza din compozitie.
Ingrediente (pentru 6 portii):
– 6 oua
– 1/2 litru lapte
– 250 g crema de branza
– 12 linguri zahar brun
– mure (pentru decor)
Mod de preparare:
1).
2). Toarna compozitia in forme pentru prajitura rezistente la cuptor.
3). Aseaza formele intr-o tava si adauga cateva pahare de apa in tava respectiva (cat sa acopere 2/3 din inaltimea formelor pentru flan).
4). In felul acesta, flanul se va coace treptat la bain-marie in cuptor (eu am folosit un cuptor electric, reglat la 175 grade, 50 minute)
5). Lasa prajiturile sa se raceasca gradat, apoi ascunde-le in frigider pret de alte 1 – 2 ore.
6). Orneaza prajitura cu cateva fructe sau frunze de menta si serveste-o cu casa plina.
Sursa: AndreeaPatrascu.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro