Desertul copilariei: placintele cu urda! Iata cum se prepara minunatia!

Desertul copilariei: placintele cu urda! Iata cum se prepara minunatia!
Desertul copilariei: placintele cu urda! Iata cum se prepara minunatia!

Daca ti-e dor de gustul copilariei, invata sa prepari si tu acasa placintele cu urda.

 

Pentru aluat aveti nevoie de: 400ml apa calduta, 15g drojdie proaspata, 600g faina alba, 1 praf de sare, 2 linguri ulei vegetal.
Amestecati apa cu drojdia intr-un bol. Adaugati faina si sarea si incepeti sa framantati, adaugand treptat si uleiul. Framantati cel putin 10 minute apoi acoperiti cu un servet curat si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.
Pentru umplutura aveti nevoie de aproximativ 300g urda, 1 lingurita coaja de lamaie, 2 oua, zahar dupa gust (3-4 linguri de zahar).
Bunica pune mereu si putina branza sarata rasa, nu mult, in jur de 30-40g. Dupa spusele ei, branza sarata ajuta umplutura sa se lege mai bine. Eu pun pentru ca-mi place gustul, dar nu e obligatoriu. Daca folositi branza de vaci in loc de urda, aveti grija sa fie foarte bine scursa.
Amestecati toate ingredientele intr-un bol, adaugand zahar dupa gust.
Transferati aluatul pe masa de lucru infainata si taiati-l in 12 bucati egale.
Formati bile din fiecare bucata de aluat (va va fi mai usor la intins mai tarziu) si puneti-le pe masa de lucru infainata. Presarati cu faina pentru a nu forma crusta.
Luati cate o bucata de aluat si intindeti intr-o foaie subtire, ovala. Puneti 1-2 linguri de umplutura pe jumatate din ovalul obtinut, lasand marginile libere. Trageti jumatatea de aluat libera peste umplutura si sigilati marginile.
Pentru a sigila cat mai bine umplutura inauntru, apasati cu varfurile degetelor marginile de jur imprejur, apoi „piscati” cu grija marginea presata din loc in loc. (a se vedea imaginile pentru a intelege mai bine procedeul).
Intre timp, infierbantati o cantitate considerabila de ulei intr-un vas adanc (bunica le prajea in untura care nu e tocmai dietetica, dar placintele sau gogosi mai bune ca acelea nici nu am mai mancat).
Prajiti fiecare placintica in ulei incins pe ambele parti pana devine aurie. Nu formati toate placintelele inainte de a le praji pentru ca se umezeste aluatul si riscati sa se rupa la prajit. Cel mai bine e sa le formati pe masura ce le prajiti.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru aluat aveti nevoie de: 400ml apa calduta, 15g drojdie proaspata, 600g faina alba, 1 praf de sare, 2 linguri ulei vegetal.



Amestecati apa cu drojdia intr-un bol. Adaugati faina si sarea si incepeti sa framantati, adaugand treptat si uleiul. Framantati cel putin 10 minute apoi acoperiti cu un servet curat si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.

Pentru umplutura aveti nevoie de aproximativ 300g urda, 1 lingurita coaja de lamaie, 2 oua, zahar dupa gust (3-4 linguri de zahar). Bunica pune mereu si putina branza sarata rasa, nu mult, in jur de 30-40g.
Dupa spusele ei, branza sarata ajuta umplutura sa se lege mai bine. Eu pun pentru ca-mi place gustul, dar nu e obligatoriu. Daca folositi branza de vaci in loc de urda, aveti grija sa fie foarte bine scursa.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol, adaugand zahar dupa gust.

Transferati aluatul pe masa de lucru infainata si taiati-l in 12 bucati egale. Formati bile din fiecare bucata de aluat (va va fi mai usor la intins mai tarziu) si puneti-le pe masa de lucru infainata.
Presarati cu faina pentru a nu forma crusta.

Luati cate o bucata de aluat si intindeti intr-o foaie subtire, ovala. Puneti 1-2 linguri de umplutura pe jumatate din ovalul obtinut, lasand marginile libere. Trageti jumatatea de aluat libera peste umplutura si sigilati marginile. Pentru a sigila cat mai bine umplutura inauntru, apasati cu varfurile degetelor marginile de jur imprejur, apoi „piscati” cu grija marginea presata din loc in loc. (a se vedea imaginile pentru a intelege mai bine procedeul).

Intre timp, infierbantati o cantitate considerabila de ulei intr-un vas adanc (bunica le prajea in untura care nu e tocmai dietetica, dar placintele sau gogosi mai bune ca acelea nici nu am mai mancat). Prajiti fiecare placintica in ulei incins pe ambele parti pana devine aurie. Nu formati toate placintelele inainte de a le praji pentru ca se umezeste aluatul si riscati sa se rupa la prajit. Cel mai bine e sa le formati pe masura ce le prajiti.

Sursa: AdiHadean.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies