Acesta este un desert sicilian foarte popular.
Pentru preparare este foarte important că brânză de vacă să fie proaspătă şi pentru a face reţetă mai plăcută şi interesantă, adăugati picături de apă de flori de portocal.” a dezvăluit chef bucătar Trattoria Pippo’s.
Ingrediente pentru 12 rulouri:
125 g de făină (plus 1-2 linguri)
30 g untură
15 g de zahăr pudră
1 lingurită rasă de cacao
1/2 lingurită de cafea solubilă fină
1/2 lingurită de scortisoară
1 vârf de cuţit de sare
1 ou mediu
15 g de vin Marsala
15
400 g de ricotta de oaie (sau de vacă)
150 g de zahăr
30 g de fulgi de ciocolată (picături)
Decor:
cireşe confiate
zahăr pudră
fulgi de ciocolată
Mod de pregătire:
Înainte de a ne apucă de reţetă propriu-zisă, ricotta se amestecă cu zahărul, se acoperă vasul cu folie alimentară şi se pune la rece pentru 1 oră.
Făina se amestecă cu cacauă, scorţişoară, sărea, cafeaua şi zahărul pudră. Se adaugă untul, oul şi vinul amestecat cu oţetul. Frămantati-l puţin cu mâinile pană devine omogen şi elastic. Se pune în folie alimentară şi se pune la rece pentru 1 oră.
După ce s-a scurs timpul indicat se trece brânză printr-o sită fină. În felul acesta vom avea o cremă foarte fină. S-ar putea să vi se pară migăloasă această operaţiune, dar nu săriti peste ea, e foarte importantă.
Se scoate aluatul de la rece şi se întinde pe masă de lucru într-o foaie subţire. Se decupează cu ajutorul unui pahar mai mare sau o formă. Aluatul şi se ”imbracă” pe forme. Ungeţi un capăt cu albuş de ou puţin bătut şi lipiţi-l pe forme.
Se încinge între timp untură într-o crăticioară pană ajunge la 170-180 de grade.
Se adaugă câte 2-3 rulouri şi se prăjesc puţi în uleiul încins. Se scot pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească înainte de a extrage formă de inox.După ce s-au răcit se umplu cu cremă de branză. Se decorează cu cireşe confiate (pe care eu le-am tăiat în jumătate). Se pot decora şi cu fistic tocat şi fulgi de ciocolată.
Se servesc repede pentru că se înmoaie cu cât stau mai mult.
Se presară zahăr pudră deasupra şi se ornează cu o cireaşă confiata pe fiecare parte.