Desertul ideal pentru o zi calduroasa, fara prea multe calorii: pandispan de lamaie si menta

Desertul ideal pentru o zi calduroasa, fara prea multe calorii: pandispan de lamaie si menta

Pandispanul de lamaie, aromat si racoros, imbina savoarea unei prajituri pufoase cu gustul capsunilor, pentru un desert de sezon, fara calorii in exces.

 

Ingrediente:
50 g zahar
un pumn de frunze de menta proaspata
250 g unt moale
350 g zahar pudra
3 oua
200 g faina
300 g frisca
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
240 g capsune proaspete, taiate felii
300 g frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecati 50 de grame de zahar cu frunzele de menta intr-un blender. Bateti untul la mixer, la viteza medie, pana devine cremos (aproximativ 2 minute); adaugati treptat amestecul de menta (pastrati o lingura pentru ornat) si 300 de grame de zahar pudra, apoi mixati intre 5 si 7 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand pana se incorporeaza foarte bine. Adaugati faina alternativ cu frisca- 100 de grame de faina, 150 de grame de frisca- si reluati procesul, terminand cu faina.
Mixati ingredientele la viteza redusa, apoi adaugati coaja si sucul de lamaie. Turnati compozitia de pandispan intr-o forma unsa cu unt si pudrata bine cu faina.
Coaceti pandispanul la 230 de grade, timp de o ora, apoi scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit pe un gratar.
Mixati la viteza medie 300 de grame de frisca cu 50 de grame de zahar pudra si o lingura de crema de menta, pana ce compozitia se intareste. Serviti pandispanul cu frisca si capsuni.
Sursa

Ingrediente:

50 g zahar
un pumn de frunze de menta proaspata
250 g unt moale
350 g zahar pudra
3 oua
200 g faina
300 g frisca
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
240 g capsune proaspete, taiate felii
300 g frisca pentru ornat

Mod de preparare:


Amestecati 50 de grame de zahar cu frunzele de menta intr-un blender.

Bateti untul la mixer, la viteza medie, pana devine cremos (aproximativ 2 minute); adaugati treptat amestecul de menta (pastrati o lingura pentru ornat) si 300 de grame de zahar pudra, apoi mixati intre 5 si 7 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand pana se incorporeaza foarte bine. Adaugati faina alternativ cu frisca- 100 de grame de faina, 150 de grame de frisca- si reluati procesul, terminand cu faina. Mixati ingredientele la viteza redusa, apoi adaugati coaja si sucul de lamaie. Turnati compozitia de pandispan intr-o forma unsa cu unt si pudrata bine cu faina.

Coaceti pandispanul la 230 de grade, timp de o ora, apoi scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit pe un gratar.

Mixati la viteza medie 300 de grame de frisca cu 50 de grame de zahar pudra si o lingura de crema de menta, pana ce compozitia se intareste. Serviti pandispanul cu frisca si capsuni.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte