Rulourile umplute cu cremă de vanilie reprezintă desertul pe care nimeni nu-l poate refuza. Avantajul este că se prepară destul de repede, iar crema este absolut divină: fină, cremoasă și cu o aromă puternică de vanilie.
Știm că este greu să satisfaceți toate preferințele celor dragi, mai ales atunci când vine vorba de deserturi. Totuși, există o rețetă pe care o puteți prepara și care va împăca pe toată lumea: rulourile umplute cu cremă de vanilie.
Rulourile cu cremă de vanilie, desertul preferat de toată lumea
Aluatul crocant al rulourilor făcute în casă nu se poate compara cu nimic din ceea ce găsim în comerț.
Bineînțeles că pe lângă crema de vanilie, puteți adăuga și puțină frișcă, bătută cu zahăr vanilat. Puteți chiar să amestecați crema de vanilie cu frișcă și veți obține o umplutură și mai cremoasă.
Înainte de a prepara acest desert, ar fi bine să vă cumpărați din magazine conuri din metal, speciale pentru rulouri.
Ingrediente pentru aluat:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 500 gr făină
- două ouă
- un ou pentru uns rulourile
- 130 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 7 gr amoniac
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- un litru de lapte
- 200 gr zahăr
- două gălbenuşuri
- 10 linguri de amidon
- 100 gr unt
- o fiolă esenţă de vanilie
- două pliculete de zahăr vanilat
- un praf de sare
Cum se prepară rulourile umplute cu cremă de vanilie
Pentru prepararea aluatului, trebuie să puneți într-un bol zahărul, uleiul şi laptele și să le mixați foarte bine. La final, zahărul trebuie să fie topit în totalitate.
După aceea, adăugați ouăle și mixați în continuare. Începeți să puneți și făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în compoziție, ca să nu aveți cocoloașe.
Apoi puneți aluatul pe masa pe care ați presărat făină și începeți să-l frământați.
Ungeți formele pentru rulouri cu puțin ulei și rulați fiecare fâșie pe câte un con. Aveți grijă ca marginile foilor să se suprapună. Rulourile astfel obținute se ung cu gălbenușul bătut bine cu furculița. Apoi le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o aproximativ 20 de minute.
Rulourile trebuie să se răcească și de-abia după aceea veți scoate formele.Între timp, pregătiți crema de vanilie. Puneți laptele rece într-o crăticioară. Adăugați zahărul, amidonul, zahărul vanilat, un praf de sare şi cele două gălbenuşuri. Aveți grijă că acestea trebuie bătute înainte cu telul.
Amestecați toate aceste ingrediente și puneți cratița pe foc mic, în timp ce amestecați în permanență în compoziție. Crema obținută trebuie să fie groasă. După ce este gata, o lăsați să se răcească.
Într-un castron, mixați untul și peste el începeți să adăugați crema de vanilie, puțin câte puțin. Mixați foarte bine compoziția și puneți și esența de vanilie. Umpleți rulourile cu această cremă de vanilie, cu ajutorul unui poș.
Lăsați rulourile să stea puțin la rece, înainte de a le consuma. Le puteți pudra cu zahăr vanilat.