Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie

Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie
Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie

Rulourile umplute cu cremă de vanilie reprezintă desertul pe care nimeni nu-l poate refuza. Avantajul este că se prepară destul de repede, iar crema este absolut divină: fină, cremoasă și cu o aromă puternică de vanilie.

Știm că este greu să satisfaceți toate preferințele celor dragi, mai ales atunci când vine vorba de deserturi. Totuși, există o rețetă pe care o puteți prepara și care va împăca pe toată lumea: rulourile umplute cu cremă de vanilie. 

Rulourile cu cremă de vanilie, desertul preferat de toată lumea

Aluatul crocant al rulourilor făcute în casă nu se poate compara cu nimic din ceea ce găsim în comerț.

Dacă le umplem și cu o delicioasă cremă de vanilie, vom obține un desert care va fi savurat cu plăcere, chiar și de către cei mai mofturoși oaspeți. 

Bineînțeles că pe lângă crema de vanilie, puteți adăuga și puțină frișcă, bătută cu zahăr vanilat. Puteți chiar să amestecați crema de vanilie cu frișcă și veți obține o umplutură și mai cremoasă. 

Înainte de a prepara acest desert, ar fi bine să vă cumpărați din magazine conuri din metal, speciale pentru rulouri.

Vă vor fi de mare ajutor. Iată tot ce trebuie să aveți la îndemână, pentru rulourile cu cremă de vanilie: 

Ingrediente pentru aluat:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 500 gr făină
  • două ouă
  • un ou pentru uns rulourile
  • 130 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 7 gr amoniac
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • un litru de lapte
  • 200 gr zahăr
  • două gălbenuşuri
  • 10 linguri de amidon
  • 100 gr unt
  • o fiolă esenţă de vanilie
  • două pliculete de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Cum se prepară rulourile umplute cu cremă de vanilie

Pentru prepararea aluatului, trebuie să puneți într-un bol zahărul, uleiul şi laptele și să le mixați foarte bine. La final, zahărul trebuie să fie topit în totalitate.

După aceea, adăugați ouăle și mixați în continuare. Începeți să puneți și făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în compoziție, ca să nu aveți cocoloașe. 

Apoi puneți aluatul pe masa pe care ați presărat făină și începeți să-l frământați.

Împărțiți aluatul în 4 părți egale și întindeți fiecare foaie. Din acestea, tăiați fâșii pe lungime. Aveți grijă ca fâșiile să nu fie foarte groase. 

Ungeți formele pentru rulouri cu puțin ulei și rulați fiecare fâșie pe câte un con. Aveți grijă ca marginile foilor să se suprapună. Rulourile astfel obținute se ung cu gălbenușul bătut bine cu furculița. Apoi le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o aproximativ 20 de minute. Rulourile trebuie să se răcească și de-abia după aceea veți scoate formele. 

Între timp, pregătiți crema de vanilie. Puneți laptele rece într-o crăticioară. Adăugați zahărul, amidonul, zahărul vanilat, un praf de sare şi cele două gălbenuşuri. Aveți grijă că acestea trebuie bătute înainte cu telul. 

Amestecați toate aceste ingrediente și puneți cratița pe foc mic, în timp ce amestecați în permanență în compoziție. Crema obținută trebuie să fie groasă. După ce este gata, o lăsați să se răcească. 

Într-un castron, mixați untul și peste el începeți să adăugați crema de vanilie, puțin câte puțin. Mixați foarte bine compoziția și puneți și esența de vanilie. Umpleți rulourile cu această cremă de vanilie, cu ajutorul unui poș. 

Lăsați rulourile să stea puțin la rece, înainte de a le consuma. Le puteți pudra cu zahăr vanilat. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Impactul pe care îl are tehnologiei asupra cazinourilor tradiționale

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies