Desertul perfect pentru aceasta toamna: mereng cu prune coapte si scortisoara!

Desertul perfect pentru aceasta toamna: mereng cu prune coapte si scortisoara!

Acest desert este crocant la exterior si moale si dulce la interior. Uite cum se prepara.

 

Ingrediente
12-16 prune mari
2 linguri de miere
1 lingura de scortisoara
4 albusuri de ou
225g zahar
285ml frisca
2 linguri de zahar pudra
1 lingura de extract de vanilie
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Taie prunele in doua si indeparteaza samburii. Pune intr-o tava subtire pe care ai adaugat hartie de copt. Pune miere deasupra si presara scortisoara. Pune pe randul de jos al cuptorului.
2. Bate albusurile pana cand devin tari. Incet, incorporeaza zaharul cate o lingura.
3. Pune o hartie de copt pe o tava rotunda cu diametrul de 20cm si adauga spuma de ou.
Fa o gara in mijloc.
4. Pune la cuptor si scade temperatura la 140 de grade. Coace o ora cu prunele.
5. Dupa o pra, scoate prunele, dar lasa merengul in cuptorul oprit pentru inca o ora. Inainte de a servi, bate frisca impreuna cu zaharul pudra si vanilia. Adauga in centrul merengului si adauga prunele cu tot cu suc.
Sursa

Ingrediente

12-16 prune mari
2 linguri de miere
1 lingura de scortisoara
4 albusuri de ou
225g zahar
285ml frisca
2 linguri de zahar pudra
1 lingura de extract de vanilie

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Taie prunele in doua si indeparteaza samburii.

Pune intr-o tava subtire pe care ai adaugat hartie de copt. Pune miere deasupra si presara scortisoara. Pune pe randul de jos al cuptorului.

2. Bate albusurile pana cand devin tari. Incet, incorporeaza zaharul cate o lingura. 

3. Pune o hartie de copt pe o tava rotunda cu diametrul de 20cm si adauga spuma de ou. Fa o gara in mijloc. 

4. Pune la cuptor si scade temperatura la 140 de grade. Coace o ora cu prunele.

5. Dupa o pra, scoate prunele, dar lasa merengul in cuptorul oprit pentru inca o ora. Inainte de a servi, bate frisca impreuna cu zaharul pudra si vanilia. Adauga in centrul merengului si adauga prunele cu tot cu suc.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Andreea Bălan, despre relația dintre ea și Petrișor, colegul său de scenă. „Mi se pare că este sufletul meu pereche în ceea ce privește dansul. Este satelitul meu”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict trebuie să respecte solistul trupei Generic

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină