Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!
Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Bezelele crocante cu frisca si compot de agrise reprezinta desertul perfect fara gluten pentru aceasta vara!

 

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406
Ingrediente
300 de ml de frisca
Pentru mereng
4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de
alune de padure prajite si taiate
Pentru compot
400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
1. Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1.
Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura.
2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa. Presara alunele de padure. Nu amesteca.
3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
4.
Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406

Ingrediente

300 de ml

de frisca

Pentru mereng

4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de alune de padure prajite si taiate

Pentru compot

400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie

Mod de preparare


1.
Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1. Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura. 

2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa.
Presara alunele de padure. Nu amesteca.

3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.

4. Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies