Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga

Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga
Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga

Aceasta inghetata traditionala italiana este solutia perfecta pentru un desert cremos.

 

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus timpul de stat la frigider
Portii: 10
Calorii per portie: 490
Ingrediente
Unt pentru unsul tavii
75g de zahar brun
4 oua medii
250 de grame de ciocolata neagra, maruntita bine
450ml de frisca
140
de grame de nuga tare, taiata in bucati mici
50 de grame de fistic, taiat grosier
Mod de preparare
1. Unge cu unt o tava de 900 de grame. Pune la fiert o oala cu apa, apoi amesteca la bain-marie ouale si zaharul intr-un vas nonaderent, pana cand se inhorasa si isi dubleaza volumul.
Ia vasul de pe foc si pune-l la racit intr-un recipient cu apa rece, amestecand pana cand ouale si zaharul s-au racit.
2. Topeste cicolata in cuptorul de microunde pe o treapta inferioara, apoi pune-o in amestecul de oua. Pune smantana treptat in amestec, apoi nuga si fisticul, amestecand incet.
3. Pune intregul amestec in tava unsa cu unt, acopera cu folie alimentara si pune la congelator.
Pentru a servi, pune continutul pe o tava si lasa-l la frigider 15 minute pentru a se inmuia inainte sa il tai.
Sursa: Bbcgoodfood.com

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus timpul de stat la frigider
Portii: 10
Calorii per portie: 490

Ingrediente

Unt pentru unsul tavii
75g de zahar brun
4 oua medii
250 de

grame de ciocolata neagra, maruntita bine
450ml de frisca
140 de grame de nuga tare, taiata in bucati mici
50 de grame de fistic, taiat grosier

Mod de preparare


1. Unge cu unt o tava de 900 de grame. Pune la fiert o oala cu apa, apoi amesteca la bain-marie ouale si zaharul intr-un vas nonaderent, pana cand se inhorasa si isi dubleaza volumul.
Ia vasul de pe foc si pune-l la racit intr-un recipient cu apa rece, amestecand pana cand ouale si zaharul s-au racit.

2. Topeste cicolata in cuptorul de microunde pe o treapta inferioara, apoi pune-o in amestecul de oua. Pune smantana treptat in amestec, apoi nuga si fisticul, amestecand incet. 

3. Pune intregul amestec in tava unsa cu unt, acopera cu folie alimentara si pune la congelator.
Pentru a servi, pune continutul pe o tava si lasa-l la frigider 15 minute pentru a se inmuia inainte sa il tai.

Sursa: Bbcgoodfood.com

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies