Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga

Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga
Desertul perfect pentru zilele calduroase: Semi-freddo de ciocolata cu fistic si nuga

Aceasta inghetata traditionala italiana este solutia perfecta pentru un desert cremos.

 

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus timpul de stat la frigider
Portii: 10
Calorii per portie: 490
Ingrediente
Unt pentru unsul tavii
75g de zahar brun
4 oua medii
250 de grame de ciocolata neagra, maruntita bine
450ml de frisca
140
de grame de nuga tare, taiata in bucati mici
50 de grame de fistic, taiat grosier
Mod de preparare
1. Unge cu unt o tava de 900 de grame. Pune la fiert o oala cu apa, apoi amesteca la bain-marie ouale si zaharul intr-un vas nonaderent, pana cand se inhorasa si isi dubleaza volumul.
Ia vasul de pe foc si pune-l la racit intr-un recipient cu apa rece, amestecand pana cand ouale si zaharul s-au racit.
2. Topeste cicolata in cuptorul de microunde pe o treapta inferioara, apoi pune-o in amestecul de oua. Pune smantana treptat in amestec, apoi nuga si fisticul, amestecand incet.
3. Pune intregul amestec in tava unsa cu unt, acopera cu folie alimentara si pune la congelator.
Pentru a servi, pune continutul pe o tava si lasa-l la frigider 15 minute pentru a se inmuia inainte sa il tai.
Sursa: Bbcgoodfood.com

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus timpul de stat la frigider
Portii: 10
Calorii per portie: 490

Ingrediente

Unt pentru unsul tavii
75g de zahar brun
4 oua medii
250 de

grame de ciocolata neagra, maruntita bine
450ml de frisca
140 de grame de nuga tare, taiata in bucati mici
50 de grame de fistic, taiat grosier

Mod de preparare


1. Unge cu unt o tava de 900 de grame. Pune la fiert o oala cu apa, apoi amesteca la bain-marie ouale si zaharul intr-un vas nonaderent, pana cand se inhorasa si isi dubleaza volumul.
Ia vasul de pe foc si pune-l la racit intr-un recipient cu apa rece, amestecand pana cand ouale si zaharul s-au racit.

2. Topeste cicolata in cuptorul de microunde pe o treapta inferioara, apoi pune-o in amestecul de oua. Pune smantana treptat in amestec, apoi nuga si fisticul, amestecand incet. 

3. Pune intregul amestec in tava unsa cu unt, acopera cu folie alimentara si pune la congelator.
Pentru a servi, pune continutul pe o tava si lasa-l la frigider 15 minute pentru a se inmuia inainte sa il tai.

Sursa: Bbcgoodfood.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies