Aceasta inghetata traditionala italiana este solutia perfecta pentru un desert cremos.
Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus timpul de stat la frigider
Portii: 10
Calorii per portie: 490
Ingrediente
Unt pentru unsul tavii
75g de zahar brun
4 oua medii
250 de
450ml de frisca
140 de grame de nuga tare, taiata in bucati mici
50 de grame de fistic, taiat grosier
Mod de preparare
1. Unge cu unt o tava de 900 de grame. Pune la fiert o oala cu apa, apoi amesteca la bain-marie ouale si zaharul intr-un vas nonaderent, pana cand se inhorasa si isi dubleaza volumul. Ia vasul de pe foc si pune-l la racit intr-un recipient cu apa rece, amestecand pana cand ouale si zaharul s-au racit.
2. Topeste cicolata in cuptorul de microunde pe o treapta inferioara, apoi pune-o in amestecul de oua. Pune smantana treptat in amestec, apoi nuga si fisticul, amestecand incet.
3. Pune intregul amestec in tava unsa cu unt, acopera cu folie alimentara si pune la congelator. Pentru a servi, pune continutul pe o tava si lasa-l la frigider 15 minute pentru a se inmuia inainte sa il tai.
Sursa: Bbcgoodfood.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro