Detoxifiere, cum scapi de toxinele acumulate de organism

Detoxifiere, cum scapi de toxinele acumulate de organism
Detoxifiere, cum scapi de toxinele acumulate de organism

Dieta de detoxifiere este necesara si eficienta, eliminand cu succes toxinele acumulate de organism.

Iata ce inseamna, pas cu pas, o cura de detoxifiere si cum ne ajuta aceasta.

Curatarea organismului- din interior spre exterior

Schimbarea alimentatiei si adoptarea unui regim de viata sanatos sunt deosebit de importante. In cadrul curei de detoxifiere al organismului trebuie sa constientizam obiceiurile alimentare nesanatoase si sa le excludem din dieta noastra. Este recomandat sa consumam cat mai multe fructe si legume, lactate, cereale, oua si alte alimente bogate in proteine si fibre.

Consumul de fructe si legume este obligatoriu in procesul de detoxifiere al organismului. Aceste alimente au un continut ridicat de vitamine, minerale si fibre, elemente care vor ajuta organismul si sistemul digestiv sa elimine toxinele si va vor vitaminiza.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sunt recomandate:

• Broccoli -stimuleaza organismul sa produca antioxidanti si contine numeroase substante nutritive care scad colesterolul rau in organism
• Avocado- ajuta la sanatatea ficatului si il

protejeaza de toxinele acumulate
• Lamai- sunt considerate cele mai bune alimente deoxifiante, datorita continutului bogat de vitamina C
• Grepfrutul- elimina toxinele din organism si ajuta la digestie; poate fi consumat ca atare sau sub forma de fresh
• Sfecla rosie- este unul din alimentele minune pentru ficat; bogata in antioxidanti, sfecla rosie contine numeroase substante nutritive si fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Consumul de lichide
Daca in general este obligatoriu sa consumam minim 2 litri de lichide/zi, in procesul de detoxifiere este recomandat un consum si mai mare. Ce putem consuma?
• Apa- este esential sa consumam cat de multa apa plata.
• Sucuri naturale/Fresh-uri
• Ceaiuri- recomandat este ceaiul verde (elimina toxinele din organism)

Ingrijirea pielii

In cura de detoxifiere, pielea trebuie ingrijita cu multa atentie.

Prin piele se elimina o mare parte din toxinele acumulate in corp, asadar acesta trebuie sa aiba parte de o ingrijire speciala. Cel mai recomadat tratament este cel cu bai relaxante: foloseste sare de mare, uleiuri esentiale cu proprietati de detoxifiere (de lamaie, ienupar, grapefruit) sau uleiuri vegetale (de cocos, de migdale) si relaxeaza-te timp de 20-30 de minute in apa calda. Dupa baie nu uita sa aplici o lotiune de corp hidratanta, pentru o piele hranita si frumoasa.

Sport
Practicarea miscarii este esentiala intr-un stil de viata sanatos. Sportul ajuta organismul sa elimine toxinele, sa elibereze energie si sa imbunatateasca aspectul fizic. Alege sa faci zilnic minimum 30 de minute de miscare. Daca nu ai inca un abonament la sala, iar frigul de afara nu iti permite sa faci miscare in aer liber, nu ezita sa faci cateva exercitii de aerobic la tine acasa.


sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies