Detoxifiere mentala: invata sa scapi de stres si emotii negative!

Detoxifiere mentala: invata sa scapi de stres si emotii negative!
Detoxifiere mentala: invata sa scapi de stres si emotii negative!

Uneori simti ca este momentul pentru o detoxifiere, sa iti ajuti organismul sa elimine toxinele acumulate.

3 zile vei avea parte doar de hrana aproape lichida si terapii adjuvante. Ce faci insa cu tensiunea emotionala, cu stresul, cu gandurile negative?

Evident ca trebuie sa scapi de ele cat mai rapid, asa ca cel mai bine este sa-ti faci o programare la un psihoterapeut. Acesta te poate ajuta, invatandu-te cateva trucuri. Infricosator este faptul ca astfel de framantari interioare pot dezvolta sentimente de furie, frustrare, ura, atacuri de panica sau ganduri suicidare.

Iata de unde pot aparea astfel de probleme:

1.    Familie: probleme de comunicare, lipsa de viziune comuna, dificultati financiare;
2.    Cariera: somajul, suprasarcina profesionala, salariul prea mic;
3.    Hobby-uri: lipsa timpului sau a banilor pentru satisfacerea acestora;
4.    Traume ale copilariei: stima de sine scazuta, tulburari alimentare (obezitate, mancat obsesiv-compulsiv, bulimie, anorexie), tulburari de personalitate;
5.    Traume prin care trec in acest moment: divort, lipsa unui partener de viata, decesul cuiva drag, somajul;
6.  

 Dependentele de: alcool, droguri, medicamente;
7.    Probleme cu starea de sanatate personala sau a cuiva drag.

Solutiile propuse de psihoterapeut pentru iesirea din aceasta situaţie:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Apelarea la serviciile unui psiholog- In cadrul consilierii poti descoperi adevaratele radacini ale problemelor cu care te confrunti, precum si modul in care le poti rezolva cat mai usor.

Asa poti  invata cum sa iti controlezi emotiile sau sa-ti dezvolti abilitatea de a comunica in cuplu sau la serviciu, reusind astfel sa redescoperi bucuria de viata. Daca problemele sunt mai grave: divort, deces, accidente sau o boala grava, poti invata cum sa treci mai usor peste aceste traume, cautand impreuna cu psihologul resurse care va pot “pansa” pentru o perioada sufletul ranit, pana cand acesta va reusi sa se vindece;

Familia, mai aproape- Incearca sa vezi cum poti creste calitatea comunicarii, precum si calitatea timpului petrecut impreuna.

E important sa purtati discutii despre cum vedeti viitorul impreuna si cum va puteti ajuta reciproc sau cum puteti gasi resurse externe cuplului care va pot ajuta.

Sportul, aliat de nadejde- Pentru ca miscarea ajuta la eliberarea de endorfine, te vei simti mult mai bine dupa o jumatate de ora de exercitii fizice. Sau poti sa te apuci sa dansezi, sa alergi sau sa faci orice miscare iti va face placere.

Un stil de viata sanatos- Un plan alimentar intocmit de un nutritionist te poate ajuta sa iti rezolvi problemele de greutate sau tulburarile alimentare.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Activitati de divertisment- Teatrul,

muzica de calitate, filmele, cititul unei carti de dezvoltare personala sau a unui roman te ajuta sa iesi putin din mijlocul problemelor.

Oamenii din jur- Reevaluarea prieteniilor este importanta într-un astfel de moment, pentru a vedea daca oamenii din jur sunt intr-adevar ceea ce iti trebuie si nu cumva iti adancesc traumele sau iti intretin dependentele.

Job- Poate ca este momentul sa iti reevaluezi serviciul si pregatirea profesionala.

Poti gasi un alt job care sa iti ofere mai mult timp, bani, oportunitati de avansare sau colegi de o mai buna calitate.

Timp pentru tine- Vacantele, pauzele, weekend-urile, pe care le poti planifica atunci cand simti ca ai nevoie, nu neaparat cand sunt trecute in calendar. Te poti simti bine, ca in vacanta si in timpul pauzei de pranz si seara dupa program sau atunci cand te uiti la un film tinandu-va iubita sau sotia in brate. Vacanta este un sentiment, nu o perioada de timp.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies