Dezavantajele inteligenței artificiale. Poate înlocui oamenii?

dezavantajele inteligentei artificiale
Dezavantajele inteligenței artificiale

În ultima perioadă, inteligența artificială a luat amploare în toată lumea. Majoritatea persoanelor ce utilizează internetul au folosit, măcar o dată, acest software. Chiar dacă are avantaje nenumărate, există mulți oameni care cred că într-o zi, inteligența artificială ne va înlocui.

Descoperă în rândurile de mai jos dacă această nouă invenție va reuși să țină locul oamenilor, dar și ce impact poate avea în viața noastră de zi cu zi.

Dezavantajele inteligenței artificiale

În mod evident, există și unele dezavantaje pe care le are inteligența artificială și pentru care este destul de greu ca aceasta să înlocuiască oamenii.

Șomaj și perturbarea pieței muncii

inteligenta artificiala pro si contra
Inteligența artificiala pro și contra[Sursa foto: Freepik]

În primul rând, dacă roboții ne-ar înlocui, ar exista numeroase persoane care intră în șomaj, creându-se astfel o perturbare a pieței muncii. Chiar dacă unele job-uri pot fi înlocuite de astfel de software-uri inteligente, o înlocuire totală a oamenilor ar produce un dezechilibru total în societate.

 Lipsa de transparență și responsabilitate

Un alt dezavantaj pe care îl are inteligența artificială este faptul că nu are transparență, informațiile sunt oferite fără nicio barieră.

De asemenea, este imposibil să își asume responsabilități, capacitate esențială, de care oamenii dispun.

 Încălcarea confidențialității și a drepturilor la intimitate

În ultima vreme, se pune mai mult accent pe protecția datelor cu caracter personal, pentru a evita orice fel de inconvenient  sau problemă. Deoarece încă nu este atât de dezvoltat, inteligența artificială nu este creată astfel încât să protejeze confidențialitatea și drepturile la intimitate.

În anumite domenii, aceste aspecte sunt vitale.

Dependența excesivă și erori tehnice

Este imposibil ca inteligența emoțională să înlocuiască job-uri ce țin de crearea unor idei inovatoare, sau care au legătură cu emoția. Spre exemplu, va fi foarte greu ca aceasta să ia locul unui psiholog sau educator. Mai mult, poate să aibă numeroase erori tehnice și să nu înțeleagă din greșeli, precum oamenii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Inteligența artificială poate înlocui oameni?

Din fericire, pentru o lungă perioadă de timp, inteligența artificială nu va înlocui oamenii și nu va acapara toate industriile. Cu toate că în multe domenii, tehnologia a adus multe aspecte pozitive, există diverse job-uri care nu vor fi înlocuite niciodată de inteligența artificială.

 Munca repetitivă și rutina

inteligenta artificiala
Inteligența artificială[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă poate fi foarte eficientă, inteligența artificială se poate confrunta cu rutina, ajungând să nu mai fie atât de creativă.

Analiza datelor și luarea deciziilor

Atunci când vine vorba de conducerea unui proiect sau a unei întreprinderi, este evident faptul că o persoană va gestiona mult mai bine deciziile.

Chiar dacă inteligența artificială poate să analizeze totul în mod obiectiv, raționamentul din spatele unui om va fi cel care va fi mult mai eficient.

 Asistență medicală

Chiar dacă în prezent, medicii se folosesc de anumiți roboți pentru operații, asistența medicală trebuie să fie făcută de către oameni. Un medic a cerut un sfat medical inteligenței artificiale și a constatat că deși oferă unele sfaturi bune, tot nu sunt suficiente.

 

„Faptul că ne oferă aceste indicații poate deveni ușor periculos, mai ales când spui că durerea nu este atât de mare și vrei să încerci. Lucrul care este important să se înțeleagă este că nu este recomandat, în niciun fel de afecțiune să ne ghidăm după el. Orice medicament, indiferent de natura sa, trebuie să fie administrat cu recomandarea medicului.Dacă ar fi să spunem ordinea recomandărilor oferite de inteligența artificială este corectă, deoarece prima variantă este consultul la un medic specialist. Acesta poate ulterior să decidă dacă este o afecțiune a țesutului moale, inflamatoare, care necesită aplicare de gheață sau este o contractură musculară.”, a declarat medicul.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

 Industria auto și transport

riscurile inteligentei artificiale
Riscurile inteligenței artificiale[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bătălia meniurilor: Vegetarian vs. Carnivor. Care este mai benefic pentru sănătate?

Aceste industrii sunt corelate cu tehnologia și pot fi înlocuite de inteligența artificială. Chiar și în prezent, există în marile orașe metrouri sau trenuri care nu au nevoie de șofer.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

10 idei de activități și jocuri incendiare pentru petrecerea burlăcițelor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies