Postul Craciunului are multe dezlegari la peste, asa ca iti recomandam o reteta delicioasa de bors de peste.
Ingrediente: 500 g peste, 150 g zarzavat pentru bors, 50 g orez, 1 L bors de casa, 10 g sare,
verdeata.
Mod de preparare: Se pune la fiert in 1,5 L apa zarzavatul pentru bors si orezul curatat. Dupa ce a fiert 5 minute se adauga si bucaile de peste. De regula atunci cand se gateste mancarea de peste, capetele si cozile se pastreaza pentru bors.
Se lasa sa fiarba in continuare inca 5-10 minute la foc mic si se ia spuma. Separat se fierbe borsul de casa si se adauga, impreuna cu ceapa si verdeata. Se lasa sa mai dea un clocot. Ca verdeata este de preferat leusteanul si tarhonul. Se va varifica daca zeama de varza este prea acra(se dilueaza cu apa) sau prea sarata.
Ingrediente: 500 g peste, 150 g zarzavat pentru bors, 50 g orez, 1 L bors de casa, 10 g sare,verdeata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Reteta de tort de post cu blat de nuca si crema de fructe!
Mod de preparare: Se pune la fiert in 1,5 L apa zarzavatul pentru bors si orezul curatat. Dupa ce a fiert 5 minute se adauga si bucaile de peste.
De regula atunci cand se gateste mancarea de peste, capetele si cozile se pastreaza pentru bors. Se lasa sa fiarba in continuare inca 5-10 minute la foc mic si se ia spuma. Separat se fierbe borsul de casa si se adauga, impreuna cu ceapa si verdeata. Se lasa sa mai dea un clocot. Ca verdeata este de preferat leusteanul si tarhonul. Se va varifica daca zeama de varza este prea acra(se dilueaza cu apa) sau prea sarata.
Reteta de post: varza dulce calita! Reteta ca la bunica acasa!