Diabetul poate fi tinut sub control. Uite cateva sfaturi care sa te ajute

Diabetul poate fi tinut sub control. Uite cateva sfaturi care sa te ajute
Diabetul poate fi tinut sub control. Uite cateva sfaturi care sa te ajute

Diabetul afecteaza milioane de oameni si odata ce boala se dezvolta, este important sa ai multa grija, deoarece nu exista niciun leac.

Este esential sa intelegi ce presupune aceasta boala si ce schimbari trebuie sa faci in stilul de viata si in alimentatie. Iata cateva sfaturi pentru a tine diabetul sub control.

Lasa-te de fumat- fumatul este un obicei nesanatos dar si periculos pentru diabetici, mai ales pentru cei ce sufera de diabet tip 2. Fumatul cauzeaza ingustarea vaselor de sange, ceea ce limiteaza circulatia catre extremitati.

Studiile arata, de asemenea, ca substantele din tigara maresc rezistenta la insulina a corpului, ceea ce poate fi extrem de daunator daca ai diabet.

Elimina mancarea fast-food din dieta ta- daca esti diabetic, incearca sa elimini complet mancarea fast-food din dieta. Gateste si mananca acasa, unde poti avea un control sigur asupra cantitatilor de zahar, sare si asupra aportului caloric. Mancarea fast-food este plina de grasimi saturate si calorii ce pot duce la obezitate.

Fa exercitii fizice zilnic- sedentarismul si obezitatea inrautatesc starea de sanatate, mai ales daca ai diabet. Aceasta afectiune incetineste circulatia periferica iar daca esti activ si te mentii intr-o forma fizica buna, vei simti efectele diabetului mult mai putin. Poti sa tii un jurnal al exercitiilor fizice pe care le faci pentru a avea o evidenta a progresului inregistrat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Verifica-ti constant vederea- diabetul poate avea un impact mare asupra vederii, iar orbirea este

un efect grav dar din pacate foarte des intalnit. Mergi la control in mod constant pentru a preveni retinopatia si alte repercusiuni pe care diabetul la poate avea asupra ochilor tai.

Evita cafenelele si coffee shop-urile- schimba rutina zilnica de a te opri la coffee shop pentru cafeaua de dimineata, pentru ca de obicei nici aici nu poti controla cantitatea de zahar ingerata. Zaharul cauzeaza fluctuatii in nivelul de insulina si glucoza din corp, in plus fata de efectele cofeinei.

Mananca multe fructe, legume si fibre- fructele si legumele sunt foarte importante in alimentatia unei persoane ce sufera de diabet. Incearca sa mananci cat mai diversificat, apoi verifica-ti nivelul de zahar din sange si vezi cum reactioneaza corpul tau la fiecare aliment introdus in dieta. Fibrele sunt de asemenea esentiale, pentru ca ajuta la imbunatatirea procesului digestiv si faciliteaza asimilarea de nutrienti. Diabeticii ar trebui sa consume intre 25 si 40 de grame de fibre solubile si insolubile in fiecare zi.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Mananca portii mai mici, mai des- un truc psihologic este sa-ti pregatesti masa in portii mai mici, pe farfurii mai mici.

Astfel, exista mai multe sanse sa reduci nivelul de calorii si zahar pe care le consumi. In loc de a avea 3 mese principale, incearca sa mananci mai des, de 5 sau chiar 6 ori pe zi pentru ca sistemul digestiv sa ramana activ. Vei avea, in acest fel, un control mai mare asupra nivelului insulinei din sange. Poti sa discuti si cu un nutritionist si sa stabilesti un plan de urmat.

Examineaza-ti extremitatile (picioarele, mainile)- problemele de circulatie la extremitati, in special la picioare, sunt foarte comune pentru oamenii care sufera de diabet. Datorita lipsei de senzatie in picioare sau a amortelii, zgarieturile sau taieturile pot trece neobservate. Acestea pot duce la infectii sau chiar, in cele mai grave cazuri, la amputari. Noteaza orice schimbare semnalata si discuta cat mai repede cu doctorul tau.

Verifica-ti frecvent insulina- multi diabetici au un program regulat in care isi verifica nivelul insulinei, de obicei inainte sau dupa masa. Insa daca faci acest test de mai multe ori in timpul zilei, iti poti face o ideea asupra sensibilitatii absorbtiei de glucoza si-ti poti ajusta stilul de viata in concordanta cu aceste rezultate.
Sursa: www.curademiere.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies