Se spune deseori ca esti ceea ce mananci, insa perioada in care mananci poate fi la fel de importanta.
Oamenii de stiinta sustin ca nu suntem conceputi pentru a mancat de trei ori pe zi. In plus, perioadele mai lungi de timp fara mancare sau cu putina mancare ar putea fi benefice pentru noi.
Cercetatorii spun ca dietele intermitente, precum dieta 5:2 prin care se taie drastic caloriile timp de doua zile de saptamana, ar putea tine la distanta bolile, inclusiv cancerul la san.
O echipa internationala de cercetare a descoperit ca alimentatia constanta este anormala in termenii evolutiei. Se pare ca oamenii primitiv mancaru rar iar obiceiul celor trei mese pe zi a fost stabilit de revolutia in agricultura.
Medicul nutritionist Michelle Harvie, unul dintre autorii studiului, spune ca o dieta sarata in calorii timp de doua zile duce la o slabire mai eficienta, comparativ cu perioadele constante de dieta.
Dr Harvie spune ca postul timp de doua zile pe saptamana reduce nivelul de insulina si leptina, hormonii care alimenteaza cancerul la san. In plus, ajuta la arderea grasimilor periculoase din ficat care pot provoca atacuri cerebrale, boli de inima, diabet si dementa.
Dieta 5:2 implica doua zile in care sa consumi intre 600 si 1000 de calorii din alimente sarace in carbohidrati. In celelalte cinci zile, trebuie sa mananci sanatos, la fel in dieta mediteraneana.
Sursa: dailymail.co.uk
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro