Ce spune un celebru cercetător japonez.
Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.
Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. Pentru această descoperire incredibilă, Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2016.
Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie.
Pentru a scădea rapid în grutate, cercetătorul propune o fereastră alimentară. Această fereastră are următoarele beneficii:
Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire. De asemenea, scade riscul cancerului de sân, tensiunea arterială şi riscul bolilor de inimă. În plus, creşte calitatea somnului, potrivit adevarul.ro.
Citeste si: Cum a slăbit Fuego 15 kilograme într-un timp record! Rețeta lui e UNICĂ
Citeste si: Ce să mănânci între mese ca să nu te îngraşi? Sfaturi de la specialiştii kfetele.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.
Cum să vă construiţi programul
Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz.
Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.
Cum ţii foamea departe? După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane.