Ce spune un celebru cercetător japonez.
Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.
Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară.
Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie.
Pentru a scădea rapid în grutate, cercetătorul propune o fereastră alimentară. Această fereastră are următoarele beneficii:
Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
Citeste si: Cum a slăbit Fuego 15 kilograme într-un timp record! Rețeta lui e UNICĂ
Citeste si: Ce să mănânci între mese ca să nu te îngraşi? Sfaturi de la specialiştii kfetele.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus.
Cum să vă construiţi programul
Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz.
Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.
Cum ţii foamea departe? După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.