Sosurile din alimente de înalta calitate sunt foarte bune pentru mentinerea sanatatii. Conditia este ca alimentele sa fie naturale, sa se aleaga legume ecologice ca de exemplu broccoli, ciuperci, conopida, fenicul, marar, patrunjel.
Una din cele mai bune retete este sosul de conopida cu ghimbir. Acest preparat este usor de realizat si foarte hranitor.
Sunt folosite urmatoarele ingrediente:
20 morcovi destul de mari
1 ardei gras rosu
2 cepe mari
cateva frunze de telina
3 catei de usturoi
zeama de la supa
1 lingura ulei de cocos sau unt
putin ghimbir
sare dupa gust
patrunjel proaspat
putin chimion
putin coriandru
Mod de preparare: se curata morcovii, se spala si se
taie marunt; se curata ceapa, se spala si se toaca marunt; se pune uleiul sau untul la încins într-o tigaie pe aragaz la foc mic, se adauga ceapa si morcovul si se undesc putin; se pregateste telina si ardeiul gras, se spala si se taie în bucatele mici, apoi se adauga peste ingredientele din tigaie si se amesteca în continuare pentru a se înmuia; se adauga putina apa peste ingrediente si sare dupa gust si se mai lasa putin pe foc; se pune compozitia undita într-o oala încapatoare, se paseaza usor, se adauga zeama de la supa atat cat sa le
acopere, se adauga sucul de ghimbir pentru aroma, se lasa sa fiarba un sfert de ora si apoi se asezoneaza cu putin patrunjel proaspat, chimion si coreandru. Ghimbirul se poate folosi sub forma de suc: se rade pe razatoare, apoi se strange în pumn si se obtine sucul ce trebuie adaugat la urma în preparatul culinar. Se serveste cald.
Sursa