Dieta Crono - mananci si slabesti la ore fixe!

Dieta Crono - mananci si slabesti la ore fixe!
Dieta Crono - mananci si slabesti la ore fixe!

Poti slabi daca vei manca anumite alimente la anumite ore. Crononutrtia este o metoda diferita de a te alimenta tinand cont de ceasul biologic al organsimului.

 

Alimentele sunt asimilate diferit, in functie de ora la care sunt consumate. Momentul respectiv determina fie transformarea lor in energie, fie stocarea lor, ceea ce are drept urmare ingrasarea.
De exemplu se stie ca grasimile si glucidele consumate seara vor fi stocate, pe cand daca le mananci dimineata vor fi o sursa de energie. De aceea e recomandat sa incluzi branza in meniul de dimineata si nu seara.
Specialistii considera ca organismul nostru secreta  hormoni  (insulina si cortizol) la fiecare 4 ore.  De aceea, la acest interval de timp corpul nostru cere hrana. Daca ii dam alimentele potrivite momentului va functiona corect. Adica grasimi dimineata, proteine la pranz, glucide la gustarea de dupa-amiaza si o masa usoara seara. Dar, ai grija ca mesele sa fie din 4  in 4 ore, ca sa aiba stomacul timp pentru digestie.
Astfel eviti stocarea grasimilor.
Consistenta meselor
Micul dejun – poate fi compus din branza, unt, paine, orez, proteine (oua, jambon) si fructe.
Pranzul – e preferabil sa existe un sigur fel de mancare si acela compus in principal din proteine si orez, paste, leguminoase uscate sau paine. Mai putine grasimi fata de micul dejun.
Restrictia e valabila si pentru glucide si proteine vegetale.

Alimentele sunt asimilate diferit, in functie de ora la care sunt consumate. Momentul respectiv determina fie transformarea lor in energie, fie stocarea lor, ceea ce are drept urmare ingrasarea.

De exemplu se stie ca grasimile si glucidele consumate seara vor fi stocate, pe cand daca le mananci dimineata vor fi o sursa de energie.

De aceea e recomandat sa incluzi branza in meniul de dimineata si nu seara.

UIMITOR! Iata cum poti slabi 5 kilograme in numai 5 zile!

Specialistii considera ca organismul nostru secreta  hormoni  (insulina si cortizol) la fiecare 4 ore.  De aceea, la acest interval de timp corpul nostru cere hrana. Daca ii dam alimentele potrivite momentului va functiona corect.

Adica grasimi dimineata, proteine la pranz, glucide la gustarea de dupa-amiaza si o masa usoara seara. Dar, ai grija ca mesele sa fie din 4  in 4 ore, ca sa aiba stomacul timp pentru digestie. Astfel eviti stocarea grasimilor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dieta minune pe baza de cafea! Arde rapid grasimea de pe burta!

Consistenta meselor

Micul dejun – poate fi compus din branza, unt,

paine, orez, proteine (oua, jambon) si fructe.

Pranzul – e preferabil sa existe un sigur fel de mancare si acela compus in principal din proteine si orez, paste, leguminoase uscate sau paine. Mai putine grasimi fata de micul dejun. Restrictia e valabila si pentru glucide si proteine vegetale.

Citeste continuarea AICI.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies