Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?

Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?
Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?

Dieta cu apă caldă se numără printre cele mai răspândite metode de pierdere în greutate, atrăgând în special atenția pentru afirmația că oferă schimbări vizibile în corp într-un interval de doar trei zile.

Dieta bazată pe consumul regulat de apă caldă se constituie ca o modalitate sănătoasă și eficientă de a atinge obiectivele de pierdere în greutate, având la bază principiul fundamental al asigurării unei hidratări adecvate pentru organism. În cadrul acestei diete, consumul de apă se realizează la o temperatură specifică, apropiată de cea a corpului uman, situată între 36 și 37 de grade Celsius, evitând consumul apei într-o formă mai fierbinte.

Citește și: „O femeie trebuie să înțeleagă că trebuie să fie femeie și ea niciodată nu o să poată să fie bărbat!” Giulia Nahmany, sfaturi de viață pentru femei!

Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?
Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prietenele de care ar fi bine să te ferești. Cele 10 tipologii de femei care pot dăuna relației tale de prietenie

Dieta cu apa caldă, un mit sau o realitate?

Cunoaștem cu toții beneficiile unui pahar de apă caldă consumat pe stomacul gol, care poate contribui la o pierdere în greutate mai rapidă și mai sănătoasă comparativ cu alte metode de slăbire. Totuși, specialistul Bob Harper, recunoscut ca fiind un antrenor și nutriționist cu o vastă experiență în lucrul cu celebrități din Statele Unite, a expus cu minuțiozitate mecanismul prin care această dietă cu apă funcționează.

El a subliniat că structura țesuturilor organismului uman este compusă în proporție de aproximativ 70% din apă. În plus, apa reprezintă un procent semnificativ în compoziția componentelor vitale ale corpului, cum ar fi 80% din conținutul sanguin, 20% din structura oaselor, 75% din compoziția musculară și chiar 90% din conținutul creierului.

Principalul principiu ce guvernează dieta cu apă caldă, conform experților în nutriție, constă într-o singură regulă fundamentală: consumul cât mai generos de apă.

Acest obicei de a bea apă în cantități semnificative are un impact semnificativ asupra organismului, având multiple efecte benefice. Prin menținerea unei hidratări corespunzătoare, senzația de foame este redusă, iar impulsurile către gustările nesănătoase se diminuă semnificativ.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În consecință, rezultatele încep să se manifeste într-un interval relativ scurt, de aproximativ trei zile, perioadă în care organismul nostru începe să răspundă la această schimbare și să ne facă să ne simțim mai ușori și mai sănătoși.

Atunci când este consumată pe stomacul gol, apa caldă este rapid absorbită în sânge, începând să-și desfășoare efectul benefic. În decurs de doar câteva minute, aceasta parcurge un traseu prin corp, curățând și detoxifiind organele care pot fi afectate de reziduurile acumulate.

Deficitul de apă poate promova acumularea de grăsime în organism. Prin urmare, în cazul în care nu se consumă suficientă apă, funcționarea rinichilor poate fi afectată, iar o parte din responsabilitățile lor pot fi transferate către ficat.

Ficatul are sarcina de a converti rezervele de grăsime în energia necesară pentru organism. Atunci când preia parțial funcția rinichilor, ficatul operează cu ineficiență, procesând o cantitate mai mică de grăsimi, ceea ce conduce la acumularea excesului de grăsime în corp.

Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?
Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?[Sursa foto: freepik]

Beneficii și riscuri ale dietei cu apă caldă

Beneficii

Consumul regulat de apă caldă asigură hidratarea optimă a organismului, ceea ce este esențial pentru funcționarea corespunzătoare a multor procese fiziologice.

Apa caldă consumată pe stomacul gol poate contribui la reducerea senzației de foame, ceea ce poate ajuta la controlul aportului caloric și, în consecință, la pierderea în greutate.

Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea organelor interne.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Riscuri

Există puține dovezi științifice care să susțină în mod concludent beneficiile dietei cu apă caldă pentru slăbire sau sănătate.

Consumul excesiv de apă poate duce la diluarea nivelului de electroliți în corp, ceea ce poate provoca dezechilibre electrolitice și, în unele cazuri, hiponatremie, niveluri scăzute de sodiu în sânge.

Dieta cu apă caldă nu este recomandată pentru persoanele cu afecțiuni renale, neurologice sau circulatorii, deoarece poate să nu fie sigură sau să aibă efecte adverse.

Această dietă poate crea o mentalitate de tip yo-yo și poate contribui la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase sau la crearea unor așteptări nerealiste privind slăbirea rapidă.

Dieta cu apă caldă poate avea unele beneficii, dar este important să fie urmată cu moderație și să fie adaptată la nevoile individuale. Este întotdeauna recomandat să discutați cu un profesionist în domeniul sănătății sau un nutriționist înainte de a începe orice dietă pentru a vă asigura că este sigură și potrivită pentru dumneavoastră.

Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?
Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Prietenele de care ar fi bine să te ferești. Cele 10 tipologii de femei care pot dăuna relației tale de prietenie

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies