Sărbătorile pascale se apropie. Însă știați de această dietă pe bază de fructe care vă poate ajuta să pierdeți în greutate?
Aflați din rândurile următoare, în ce constă mai exact dieta pe bază de fructe, pentru pierderea în greutate, pe care o puteți ține chiar și după sărbătorile pascale.
Cum funcționează dieta cu fructe
Consumul de fructe
Consumul de o gamă largă de fructe, cum ar fi citrice, mere, banane și alte fructe de pădure, este principala componentă a dietei.
Excluderea principalelor grupuri alimentare
Alte tipuri de alimente, cum ar fi produsele de origine animală (carne, lactate, ouă), cerealele, leguminoasele și alimentele procesate, ar trebui evitate sau restricționate într-o dietă strictă cu fructe. Acest regim alimentar este atrăgător din punct de vedere al faptului că este ecologic și durabil. Pentru a vă adapta preferințele și obiectivele de sănătate, dieta cu fructe este flexibilă. Am vorbit despre diferite modalități de a urma această dietă în secțiunea următoare.
Citește și: Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe
Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum să urmezi dieta fructelor
În primul rând, începeți să eliminați următoarele grupe de alimente din dieta dvs.
Vă va permite corpului dumneavoastră să se adapteze la schimbări prin această progresie treptată: alcool, lactate, fructe de mare, produse animale, leguminoase, hrana procesata, cofeină, băuturi carbogazoase. Puteți începe încet să adăugați următoarele alimente în dieta dvs.: fructe proaspete, neprelucrate, nuci, semințe, legume. Concentrați-vă pe obținerea a mai mult de 50% din caloriile zilnice din fructe, precum și din celelalte legume, semințe și nuci. Pentru a beneficia de următoarele beneficii, urmați această dietă cu atenție.Cum vă ajută dieta cu fructe
Îți crește aportul de nutrienți
Vitaminele A, B6, C și E, fierul, fosforul, zincul și fibrele sunt abundente într-o dietă bogată în fructe. Acești nutrienți îmbunătățesc metabolismul și chiar îmbunătățesc funcția cognitive. Conform National Library of Medicine , fructele tind să fie bogate în vitamine și minerale.
Poate îmbunătăți digestia
Conținutul ridicat de fibre din fructe poate îmbunătăți motilitatea intestinală și poate ajuta la reducerea balonării, constipației și durerilor abdominale.
Poate stimula sănătatea cardiovasculară
Consumul de fructe precum avocado, rodii, afine, mere, struguri și alte fructe poate reduce inflamația și îmbunătăți nivelurile de lipide. Acest lucru are potențialul de a îmbunătăți sănătatea inimii și de a reduce riscul de accident vascular cerebral.
Poate încetini îmbătrânirea
Fructele și fructele de pădure, portocalele, strugurii și cireșele, sunt pline de antioxidanți și compuși bioactivi care pot combate stresul oxidativ, încetini procesul de îmbătrânire a celulelor și îmbunătăți starea generală a pielii.
Poate ajuta la gestionarea greutății
În general, fructele au puține calorii și conțin o cantitate mare de apă și fibre. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea metabolică și gestionarea greutății. Fitochimicele din fructe s-au dovedit a reduce masa de grăsime și a ajuta la reducerea riscului de obezitate.
Alimente de consumat în dieta cu fructe
- Fructe citrice: portocale, fructe de pădure, roșii, grapefruit, prune și merișoare
- Fructe dulci: smochine, curmale, struguri și zmeură
- Fructe fibroase: banane, mere, pere, căpșuni, struguri, caise și cireșe
- Fructe oleaginoase: măsline, avocado și nucă de cocos
- Fructe cu amidon: pătlagină, kiwi, guava și dovleac
- Legume: ardei gras, roșii și vinete
- Semințe: semințe de floarea soarelui si de dovleac
- Nuci: nuci de pin, alune de pădure și caju
- Condimente: piper, sare, chimen, nucșoară si chili
Alimente de evitat la dieta cu fructe
- Produse de origine animală: carne roșie, carne de pasăre, fructe de mare, lactate și ouă
- Cereale și cereale: grâu, orez, ovăz și alte cereale
- Leguminoase: Fasole, linte și alte leguminoase
- Alimente procesate: fast-food, gustări ambalate și deserturi cu zahăr
- Zaharuri adăugate: sifon, bomboane si sucuri de fructe
- Alcool: toate băuturile alcoolice
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.