Dietă cu orez este o alternativă accesibilă pentru regimurile complexe, căci are la baza un ingredient foarte uzual: bogat în carbohidraţi şi proteine, orezul este o cereală care poate ajută la slăbire, atât timp cât este consumat corespunzător.
Tipuri de orez
Dacă vrei să începi să ţii dietă cu orez, este indicat să cunoşti tipurile de orez şi beneficiile lor. Toate tipurile de orez au un conţinut nutritiv diferit şi un aport caloric mai semnificativ sau mai redus. În dietă cu orez puteţi consumă ce tip de orez va este pe plac, cu condiţia de a controla cu atenţie cantitatea.
Spre exemplu, dacă ţineţi dietă cu orez alb va trebui să mâncaţi mai puţin comparativ cu o dietă cu orez negru. Pentru a clarifica aceste lucruri, iată care sunt tipurile de orez bune pentru consum:
Orez alb – este cel mai uzual tip de orez, fiind folosit în foarte multe reţete. Deşi are un aport mare de calorii, de circa 350 kilocalorii per sută de grame, acest tip de orez poate fi consumat în cadrul dietei cu orez.
Orez roşu – un tip de orez destul de rar întâlnit în bucătăria românească este orezul roşu. Acesta stă la baza preparării mai multor specialităţi culinare asiatice şi este un sortiment de orez foarte potrivit pentru diete.
Orezul roşu stimulează arderile şi ajută la prevenirea anumitor boli datorită conţinutului mare de mangan şi magneziu. Proteinele benefice din orezul roşu conferă şi menţîn senzaţia de săţietate, fapt pentru care se recomandă un consum de 50 de grame zilnic.