Dieta cu...sex! Cat de mult iti doresti sa slabesti?

Dieta cu...sex! Cat de mult iti doresti sa slabesti?
Dieta cu...sex! Cat de mult iti doresti sa slabesti?

In paginile revistelor pentru femei, printre articole legate de diete pe baza de… foame si cele mai noi trenduri in materie de fitness, usor, usor, isi face loc si o dieta cel putin controversata.

Dieta cu sex nu se refera la alimentele pe care sa le consume pentru a avea o viata sexuala mai buna, nici la vreun afrodisiac minune, ci la cum te poate ajuta sexul sa dai jos cele mai incapatanate kilograme!

Iar printre numeroasele mituri si zvonuri care circula legate de acest “regim”, am aflat si parerile unor experti in domeniu!

Pentru inceput, trebuie sa intelegi care este relatia dintre pofta de dulce si carbohidrati si dorinta pentru activitate sexuala.

Potrivit medicului specialist Jeanette Raymond, exista o legatura emotionala si psihologica intre aceste dorinte.

“Atunci cand o persoana nu este multumita pe plan personal, in organism se creeaza un deficit permanent de serotonina si dopamina – lucru care a fost corelat cu lipsa de intimitate si interactiune cu persoana iubita – astfel ca simte nevoia sa isi satisfaca singura aceste nevoi, dar nu prin relatii sexuale, ci prin… mancare”.

Persoana in cauza se va folosi de diferite “pansamente emotionale”, precum mancarurile dulci sau substantele nocive. “Acest lucru inseamna ca atunci cand nu primesc afectiune, persoanele mai sensibile vor simti nevoia sa umple acel gol emotional cu lucruri care le ofera o oarecare satisfactie psihica, iar pentru majoritatea persoanelor, aceste lucruri sunt definite prin ciocolata sau mancare de tip fast-food.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Si atunci, intrebarea este urmatoarea: atunci cand avem relatii sexuale satisfacatoare, avem mai putine pofte, sau ne

abtinem mai usor de la alimentele “interzise”? Dr. Rouya Shamsai ne da raspunsul: “Substantele chimice produse in organism, ca urmare a intimitatii si activitatii sexuale, sunt adrenalina, dopamina si serotonina.Adrenalina iti face inima sa bata mai repede atunci cand iti vezi persoana iubita. Dopamina stimuleaza sentimentul de “dorinta si recompensa”, iar serotonina este substanta chimica care te face sa te gandesti mereu la persoana iubita.”

Astfel ca, atunci cand esti indragostita, la nivel psihic iti sunt indeplinite toate “poftele”, iar alimentele interzise in dieta nu mai sunt o prioritate pe lista ta.

Organismul uman reactioneaza la sex si intimitate in acelasi mod in care reactioneaza la droguri. Asadar, daca organismului ii este indeplinita dorinta sexuala, nu mai are nevoie sa caute alte surse de satisfactie.

Acum ca stii aceste lucruri, probabil te intrebi daca este nevoie de un act sexual in sine, pentru a te abtine de la dulciuri. Conform dr. Raymond, uneori chiar si faptul ca te gandesti la asta poate fi suficient.

Se pare ca, desi unii oameni au nevoie de realizarea efectiva a unui act sexual, pentru multi dintre noi, flirtul, tachinarea si discutiile care au ca subiect sexul sunt suficiente pentru a declansa eliberarea de serotonina, dopamina si adrenalina si pentru a indeparta “undele cerebrale” de cutia cu ciocolata.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

In

ceea ce priveste legatura dintre anumite alimente si cresterea libidoului, Dr. Caroline Cederquist sustine ca, desi nu a fost dovedit stiintific, o masa delicioasa, formata din alimente aromate, sanatoase si lipsite de chimicale, dar pe care nu ai preparat-o tu si nu necesita nici un efort dupa (cum ar fi spalarea farfuriilor) poate sa duca, intr-adevar, la cresterea dorintei sexuale.

Asadar, doamnelor, desi nu exista nici o dovada solida conform careia petrecerea a mai mult timp in dormitor duce la scaderea in greutate, exista, cu siguranta, un argument solid conform caruia viata sexuala activa va tine departe de mancarurile

care provoaca colacei, celulita si obraji “pufosi”!
Sursa: www.csid.ro




Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies