Dieta cu spirulină. Ce trebuie să știi despre acest superaliment plin de nutrienți

dieta cu spirulina
Dieta cu spirulină

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre dieta cu spirulină.

Spirulina este numită și superaliment deoarece are o mulțime de nutrienți și proprietăți asupra organismului. De aceea, este foarte important să știi cum să o administrezi în mod corect, astfel încât să te bucuri de toate efectele pozitive pe care le are. Totodată, în cazul în care te confrunți cu kilogramele în plus sau cu o anumită afecțiune, dieta cu spirulină ți-ar putea veni în ajutor.

Descoperă în rândurile următoare ce este mai exact spirulina, cum poți să o introduci în dieta ta, care sunt beneficiile acestui superaliment și dacă există contraindicații ale consumului de spirulină.

Ce este spirulina și de ce este atât de sănătoasă?

Dieta cu spirulină
Dieta cu spirulină[Sursa foto: freepik]

Spirulina este mai exact un supliment alimentar, care provine dintr-o specie de alge întâlnite în lacurile sărate, dar și în ocean.

Acest supliment alimentar se găsește sub formă de pudră și are o mulțime de proprietăți, fiind consumată încă din cele mai vechi timpuri.

Practic, spirulina este un complex de vitamine și minerale, care asigură buna funcționare a organismului. În compoziția ei se găsește o cantitate semnificativă de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, dar și Cupru, Fier, Magneziu, Potasiu și Mangan, formând un cocktail de vitamine, minerale și nutrienți importanți pentru organism.

 

Cum să introduci spirulina în dieta ta?

Citește și: Mituri despre dietele alimentare

Dieta cu spirulină
Dieta cu spirulină[Sursa foto: freepik]

Spirulina se găsește atât în farmacii, cât și în magazinele de specialitate, atât sub formă de capsule, cât și sub formă de pudră.

În cazul capsulelor, acestea pot fi administrate în funcție de instrucțiunile precizate pe ambalajul fiecărui produs în parte.

Atunci când vorbim de spirulina sub formă de pudră, poate fi introdusă în o mulțime de combinații alimentare, care aduc o mulțime de beneficii organismului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Spirulina sub formă de pudră se poate consuma atât dizolvată într-un pahar cu apă, cât și în smoothie. De asemenea, poate fi introdusă în rețetele de piure, supe-creme, deserturi sau folosită sub formă de condiment în salată.

Beneficiile dietei cu spirulină

Dieta cu spirulină
Dieta cu spirulină[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialiștilor în domeniu, există o mulțime de beneficii pe care dieta cu spirulină le are asupra organismului.

Printre acestea se numără proprietățile antiinflamatoare și antioxidante pe care spirulina le are. Astfel, fiind un supliment bogat în antioxidanți, spirulina protejează organismul de stresul oxidativ și are un puternic efect antiinflamator.

De asemenea, specialiștii în domeniu atestă faptul că spirulina este eficientă în tratatrea candidozei datorită proprietăților sale antimicrobiene.

Mai mult decât atât, dieta cu spirulină poate fi una eficientă în cadrul persoanelor care vor să scadă în greutate. Pe lângă faptul că spirulina reduce pofta de mâncare și ajută la obținerea stării de sațietate, acest supliment alimentar este bogat în proteine, care accelerează scădere în greutate.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, spirulina previne aculumarea de grăsime hepatică, reduce stresul oxidativ și crește rezistența la insulină.

Din punct de vedere medical, spirulina este des folosită în tratamentul pentru reglarea tensiunii arteriale, dar și împotriva rinitei alergice, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Mai mult decât atât, spirulina are rol hepatoprotector și îmbunătățește considerabil starea ficatului. Totodată, ține sub control nivelul de glucoză din sânge, fiind benefică pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Spirulina poate fi utilizată cu încredere de către pacienții cu intoleranță la gluten și boala celiacă, fiind o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale.

Nu în ultimul rând, spirulina este un supliment alimentar care susține sănătatea mintală. Potrivit studiilor în domeniu, spirulina are efecte pozitive în cadrul pacienților care suferă de anxietate sau depresie, datorită faptului că acționează în vederea menținerii unul nivel optim de serotonină în corp.

Precauții și efecte secundare ale dietei cu spirulină

Citește și: Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine. Care sunt semnele care ne arată că avem această problemă

Dieta cu spirulină
Dieta cu spirulină[Sursa foto: freepik]

Pe lângă lista întreagă de beneficii pe care consumul de spirulină le are asupra organismului, există și o serie de efecte secundare în anumite cazuri speciale. De aceea, este foarte important ca înainte să introduceți spirulina în dieta voastră să consultați un specialist în domeniu pentru a vă asigura că nu aveți parte de efecte adverse. De obicei, spirulina nu este recomandată a se consuma alături de anumite medicamente care afectează sistemul imunitar și coagularea sângelui.

Totodată, este esențial ca atunci când achiziționați suplimente alimentare pe bază de spirulină să o faceți din surse credibile, analizate și certificate din punct de vedere al originii și calității. În cazul în care spirulina este contaminată, aceasta poate să devină toxică, mai ales în cazul copiilor și al femeilor însărcinate, ducând la leziuni hepatice, șoc și chiar deces.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies