Din categoria dietelor asociate, acest regim alimentar a fost conceput in 1998 de medicul spaniol Andres Rodriguez Alarcon.
Regimul este usor dezechilibrat in prima faza, dar se compenseaza in cea de-a doua. Cele 5 elemente de baza:
oua, sunca/ muschi, peste, ulei, sparanghel
Durata:
minimum, o luna; maximum – cat este nevoie
Kilograme pierdute:
de la 1 la 2 pe saptamana
(Contra)indicatii:
este interzisa peste 45 de ani
Structura dietei
Are doua etape. In prima sunt interzise grasimile si hidratii de carbon (dulciurile) – care se includ putin cate putin in cea de-a doua, cu exceptia zaharului. Alimentele permise se pot consuma in cantitatea dorita.
Prima faza
Poti manca:
– fructe – dar cu o ora inaintea fiecarei mese-, fara a combina ceea ce este acidulat cu dulcele; branzeturi si lactate: branza proaspata, cascaval si iaurt degresat
– oua – de doua-trei ori pe saptamana
– peste si crustacee/ fructe de mare, mai putin stridii si scoici
– carne slaba (pui, iepure), orice sunca degresata
– cereale complete, legume (o data pe saptamana ‰p.102 si fara adaosuri), orez, faina si paine integralalegume si verdeturi: varza, dovlecei, ceapa, praz, usturoi, conopida, spanac, marar, castravete, fasole verde, salata, ardei, telina, vinete, ridichi, anghinare, dovleac, andive, varza de Bruxelles, sparanghel, sfecla furajera, broccoli; ciuperci.
– ulei de masline.
Alimente interzise:
Carnuri grase, cartofi, verdeturi nementionate mai sus, zahar, banane, smochine.
Faza a doua (de mentinere a greutatii)
Alimentele interzise se incorporeaza progresiv (cu exceptia zaharului). Painea, faina si orezul trebuie sa fie cat mai putin rafinate.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro